Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Από μέσα με τέλη Οκτωβρίου τα νέα εμβόλια κατά της covid

Βασιλακόπουλος: Από μέσα με τέλη Οκτωβρίου τα νέα εμβόλια κατά της covid
Που εστιάζουν οι επιστήμονες για τα νέα πιο αποτελεσματικά εμβόλια
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως τα νέα, πιο αποτελεσματικά εμβόλια κατά της covid θα πρέπει να αναμένονται από τα μέσα Οκτωβρίου διατύπωσε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θ. Βασιλακόπουλος.
«Δεν θα υπάρχει καινούργιο εμβόλιο ούτε 1η Σεπτεμβρίου, ούτε 1η Οκτωβρίου.
Μέσα με τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η Pfizer και αργότερα η Moderna» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από την ώρα που θα φτιαχτεί και θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο, δεν μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι την ίδια μέρα.
Η λογική λοιπόν «να βγει το καλό, το καινούργιο», δεν βοηθάει σε κάτι» υποστήριξε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος προέτρεψε τους πολίτες να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Η νέα γενιά

Αναφερόμενος στη νέα γενιά εμβολίων, ο κ.Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι «πήγαμε να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό εμβόλιο πολύ γρήγορα, γιατί η επιστημονική κοινότητα επιχορηγήθηκε με τεράστια ποσά, και από τις κυβερνήσεις και από φιλανθρωπικα ιδρύματα».
«Τώρα στις ΗΠΑ γίνεται μια πολύ μεγάλη κουβέντα για την επόμενη γενιά των εμβολίων, που θα είναι είτε εμβόλια τοπικά, στο ανώτερο αναπνευστικό, κυρίως εισπνεόμενα από τη μύτη, ώστε να κάνουν τοπική έντονη ανοσολογική απόκριση και να προστατεύουν από τη μόλυνση, όχι από τη νόσηση, ή εμβόλια που θα είναι εναντίον των κομματιών του κορωνοϊού που δεν αλλάζουν, ώστε να μην κυνηγάμε συνέχεια τον κορωνοϊό που αλλάζει, αλλά να τον χτυπάμε στις σταθερές του επιλογές.
Και συζητείται να δοθεί από την αμερικανική κυβέρνηση ένα ποσό ανάλογο με αυτό που δόθηκε στην αρχή για τα εμβόλια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που ήδη τρέχει για αυτά τα εμβόλια» υπογράμμισε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης