Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυροσβεστική: Έγιναν 600 απομακρύνσεις ατόμων, πάνω από 80 χλμ την ώρα η ταχύτητα των ανέμων - Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Πυροσβεστική: Έγιναν 600 απομακρύνσεις ατόμων, πάνω από 80 χλμ την ώρα η ταχύτητα των ανέμων - Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα, ενώ στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν πολύ ισχυρές, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί από το πρώτο φως της ημέρας 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό , Ιωάννη Αρτοποιό, σε έκτακτη ενημέρωση από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.
Ο ίδιος τόνισε πως είναι σε εξέλιξη η αλλαγή των πληρωμάτων, προκειμένου να ανανεωθεί το στελεχιακό δυναμικό όλων των φορέων, έχει διατεθεί στο πεδίο των επιχειρήσεων και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ για τον συντονισμό των δυνάμεων, η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ συνεχίζει η συνδρομή από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τη Δασική Υπηρεσία, την ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς. Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει όλο σχεδόν το δυναμικό της με υδροφόρες και μηχανήματα έργου για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης, ενώ δυνάμεις έχουν ήδη προωθηθεί στην περιοχή από τις περισσότερες περιφέρειες της Ελλάδας.
Επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα, ενώ στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.
Ήδη, έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και η καταγραφή τους θα πραγματοποιηθεί μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.
Η ολονύχτια μάχη δόθηκε από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες σε όλα τα επίπεδα , σημείωσε ο κ. Αρτοποιός, μιλώντας για δύσκολη νύχτα στην πυρκαγιά της Πεντέλης και μάλιστα, η ταχύτητα των ανέμων, όπως κατεγράφη στην περιοχή, έφτασε στις μέγιστες τιμές της, να ξεπερνά κατά πολύ τα 80 χλμ την ώρα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, βρίσκονταν και παραμένουν όλοι στο πεδίο, με πρώτο, τον κύριο βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα και τους εθελοντές του, μαζί με τις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας. Πρόσθεσε ότι η φωτιά λόγω της έντασης και της ταχύτητας των ανέμων καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση, γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπιση της, μέσα στη νύχτα, ακόμη πιο δύσκολη.
Υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα, μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, ήταν και παραμένει η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών.
Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας 600 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλές σημείο.

Μηνύματα από το 112

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, απεστάλησαν 5 μηνύματα από το 112 για οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, στις 02:00 για την περιοχή της Πεντέλης και γύρω από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, στις 2:50 για τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, στις 04:30 για τη Βούλα Πικερμίου και το Πανόραμα Παλλήνης, στις 05:20 τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/7 για την Παλλήνη και Νέα Παλλήνη, ενώ στις 06:05 εστάλησαν οδηγίες μέσω του 112 για την αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος από τον κόμβο της Αττικής οδού ως το Πικέρμι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης