Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις φλόγες σπίτια στην Πεντέλη - Δραματική νύχτα για τους κατοίκους - Η φωτιά κινείται προς την κορυφογραμμή

Στις φλόγες σπίτια στην Πεντέλη - Δραματική νύχτα για τους κατοίκους - Η φωτιά κινείται προς την κορυφογραμμή
Οι φλόγες έφθασαν στις αυλές των σπιτιών ενώ κινδύνευσε και το νοσοκομείο Παίδων
Σχετικά Άρθρα
(upd5) Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέναντι στην πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουλίου 2022 ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι.
Οι φλόγες έφθασαν στις αυλές των σπιτιών ενώ κινδύνευσε και το νοσοκομείο Παίδων.
Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν στο Ντράφι, με την περιοχή να βυθίζεται στο σκοτάδι.
Διακόπτει τις θαλάσσιες δραστηριότητες βάζει την Τετάρτη 20 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ραφήνας στην ευρύτερη περιοχή των παραλιών Νέας Μάκρης, Μαραθώνα, Σχοινιά προκειμένου να διευκολύνονται τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που θα παίρνουν νερό με το πρώτο φως της μέρας.
Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέτωπα της φωτιάς είναι στον δρόμο από Παλαιά Πεντέλη προς Άγιο Πέτρο και συγκεκριμένα ανατολικά από το μοναστήρι των Αγίων Ασωμάτων.
Η φωτιά εκεί κινείται με νότια κατεύθυνση, αλλά, εάν οι άνεμοι γυρίσουν δυτικοί, τότε θα κατευθυνθεί προς το νοσοκομείο Παίδων και την Παλαιά Πεντέλη.
Η φωτιά που καίει στην Πεντέλη από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (19.7.2022) αναγκάζει τις Αρχές να εκκενώσουν το Νοσοκομείο Παίδων της περιοχής, στο οποίο βρίσκονται 36 παιδιά και 19 άτομα προσωπικό.
Τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης θα μεταφερθούν στο αντίστοιχο «Αγία Σοφία» κοντά στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία Θριάσιο και Γεννηματάς λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Πεντέλης, ενώ βρίσκονται στην περιοχή και πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών στην πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή της Πεντέλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχουν διατεθεί, από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, 150 αστυνομικοί και 58 οχήματα.

Εκκένωση με μήνυμα του 112 και από Διώνη και Δαμάσι.
Στα 100 μέτρα από τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι, στις οδούς Αχαιών και Σοφοκλέους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, έχει φτάσει η φωτιά.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με τις ρυπές να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ.
Mήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα δύο μέτωπα της φωτιάς, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε αν κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν.
112_alert.jpg
Στο μέτωπο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που προοδευτικά ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 480 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 22 οχήματα, 15 Α/Φ και 5 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π του Ε.Σ. και 1 ακόμη Ε/Π για εναέριο συντονισμό.
Επιχειρούν ήδη 7 Tractores, 2 Erickson, 1 Bell214, 1 BK117. Μόλις δόθηκε εντολη σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ.
Παράλληλα αναμένεται να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις ενώ δόθηκε εντολη σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα.
Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ. Σημειώνεται πως η φωτιά είναι ορατή ακόμα και στον Πειραιά.
Ταυτόχρονα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην Κερατέα.
Συγκεκριμένα στην Πεντέλη η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση.
Στο μέτωπο της Κερατέας η φωτιά μαίνεται σε οικόπεδο κοντά σε γήπεδο.
Στο σημείο σπεύδουν 5 οχήματα 10 πυροσβέστες.
Διακοπή κυκλοφορίας

Σημειώνεται πως εξαιτίας της πυρκαγιάς η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το ύψος του Νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος και από την Οσό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς το Ντράφι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης