Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης: Ήπιες οι λοιμώξεις από τις μεταλλάξεις Omicron 4/5 - Oι νοσηλείες είναι δυσανάλογες της διασποράς

Λουκίδης: Ήπιες οι λοιμώξεις από τις μεταλλάξεις Omicron 4/5 - Oι νοσηλείες είναι δυσανάλογες της διασποράς
Η μόλυνση σε επίπεδο αριθμών κινείται από τους νεότερους, όμως σε επίπεδο νοσηλειών κατευθύνεται από τις μεγαλύτερες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα, ανέφερε ο Στ. Λουκίδης
Σχετικά Άρθρα

Οι νοσηλείες είναι δυσανάλογες της διασποράς και δεν παρατηρούνται οι πνευμονίες που βλέπαμε παλαιότερα, υπογράμμισε ο πνευμονολόγος και καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Στ. Λουκίδης μιλώντας για τις μεταλλάξεις Omicron 4/5, που παρά τη μεταδοτικότητα, δίνουν ήπιες λοιμώξεις.
«Υπάρχει μια μεγάλη διασπορά αυτήν την περίοδο, η οποία έγκειται στην εποχή που διανύουμε, στο ότι δεν υπάρχουν μέτρα», ανέφερε ο κ. Λουκίδης μιλώντας στο mega και εξήγησε πως η μόλυνση σε επίπεδο αριθμών κινείται από τους νεότερους, όμως σε επίπεδο νοσηλειών κατευθύνεται από τις μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Σύμφωνα με τον κ. Λουκίδη, αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι το εμβόλιο είναι το μόνο μέσο θωράκισης ενάντια στον ιό και πως η ανοσία, είτε φυσική, είτε τεχνητή, έχει ημερομηνία λήξης και εκτιμάται πως είναι στους 6 μήνες.
Τέλος, για τα συμπτώματα long covid, ανέφερε πως υπάρχουν δύο κατηγορίες, η πρώτη είναι αυτή στην οποία τα συμπτώματα κρατάνε για έως 12 εβδομάδες, ενώ στη δεύτερη κρατάνε πολύ περισσότερο και υπάρχουν και ψυχολογικές συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης