Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καβάλα: Στις έρευνες Λόχος Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής – Επίσκεψη γενικού πρόξενου της Ουκρανίας: Είχε προορισμό το Μπαγκλαντές

Καβάλα: Στις έρευνες Λόχος Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής – Επίσκεψη γενικού πρόξενου της Ουκρανίας: Είχε προορισμό το Μπαγκλαντές
Τελικός προορισμός του αεροκάφους ήταν το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τον γενικό πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ

Στην Καβάλα για να συμμετάσχει στις έρευνες  των πυροτεχνουργών και της Πυροσβεστικής στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους μεταφοράς φορτίου Antonov An-12, μεταβαίνει ειδικός στρατιωτικός λόχος από την Αθήνα.
Πρόκειται για τμήμα του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ (Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής) Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα που θα μεταφερθεί με CH-47D από Μέγαρα, ενώ ήδη στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο ομάδες ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς).

Στο σημείο ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη

Την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος επισκέφτηκε ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ, ο οποίος ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη.
Ο Ουκρανός διπλωμάτης ενημέρωσε τις αρχές για την ταυτότητα του 8μελούς πληρώματος του αεροσκάφους και τόνισε ότι τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, ενώ παρακολούθησε τα πρώτα πλάνα από το drone που πετούν οι αρχές πάνω από την περιοχή, με τις πρώτες εικόνες να δείχνουν τα συντρίμμια το αεροσκάφους και τη σορό ενός από τα μέλη του πληρώματος.
Οι έρευνες συνεχίζονται, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παγγαίου, Κ. Τσάκαλο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ολοκληρωθούν αν δεν διαπιστωθεί ότι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για τα συνεργεία που θα επιχειρήσουν εντός της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης