Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο – Βελτιωμένη η εικόνα και στην Καλλιθέα της Πάτρας

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο – Βελτιωμένη η εικόνα και στην Καλλιθέα της Πάτρας
Η εξέλιξη των πυρκαγιών σε Ρέθυμνο και Πάτρα
Σχετικά Άρθρα

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς σε Κρύα Βρύση, Όρνε και Ροδάκινο στο Ρέθυμνο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στα σημεία, μετά από ένα ήσυχο βράδυ αφού δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις.
Στην περιοχή της Κρύας Βρύσης παραμένουν 33 οχήματα με δύναμη 120 πυροσβεστών, ανδρών, ενώ στο Ροδάκινο εποπτεύουν τις εστίες 15 πυροσβέστες με δύναμη 6 οχημάτων, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων σε περίπτωση ενίσχυσης των ανέμων, ενώ δεν θα υπάρξει εφησυχασμός τις επόμενες ημέρες.
Τη Δευτέρα 18/7, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα βρεθούν στις πληγείσες περιοχές του Νότιου Ρεθύμνου στον 'Αγιο Βασίλειο για τις εκτιμήσεις των καταστροφών.

Η φωτιά στην Πάτρα

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 16/7 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα της Πάτρας και στην συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιοχή Πλατανόβρυση, του δήμου Ερυμάνθου, ενώ δεν έχει αναφερθεί ότι κινδυνεύει κάποια κατοικημένη περιοχή.
Το πρωί της Κυριακή2 17/7 ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ συνεχίζουν το έργο τους οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται 118 πυροσβέστες, με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, οι οποίες επιχειρούσαν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας για τον περιορισμό της φωτιάς.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πρωί η φωτιά είναι καλύτερη σε σύγκριση με τη νύχτα, ενώ οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται μέσα στην καμένη έκταση αντιμετωπίζονται από τις  πυροσβεστικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης