Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρέθυμνο: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιά στον δήμο Αγίου Βασιλείου – Χωρίς ενεργό μέτωπο, μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

Ρέθυμνο: Βελτιωμένη η εικόνα της  πυρκαγιά στον δήμο Αγίου Βασιλείου – Χωρίς ενεργό μέτωπο, μάχη με τις  συνεχείς αναζωπυρώσεις
Δεν υπάρχει αυτή την ώρα ενεργό μέτωπο φωτιάς - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σπηλίου - Αγίας Γαλήνης 

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στο δήμο Αγίου Βασιλείου, αν και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, που ήδη από την ώρα που εκδηλώθηκε (στις 15/7) έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής γης, ελαιώνες, μελίσσια και βοσκοτόπια.
Αν και δεν υπάρχει αυτή την ώρα ενεργό μέτωπο φωτιάς, λόγω των αναζωπυρώσεων υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος να δημιουργηθεί σε οποιοδήποτε σημείο κάποιο μεγάλο μέτωπο, σύμφωνα με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Στο μεταξύ, στην περιοχή της Ορνέ επιχειρούν 33 οχήματα της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες και στο Ροδάκινο 7 οχήματα με 22 πυροσβέστες, ενώ συνεχίζονται από τα εναέρια μέσα οι ρίψεις νερού και εθελοντές και μέσα από τους ΟΤΑ συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης.
Ήδη, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σπηλίου - Αγίας Γαλήνης που είχε διακοπεί το βράδυ της Παρασκευής 15/7 λόγω της πυρκαγιάς.
Σημειώνεται ότι η καταστροφή από τις φλόγες ξεκινάει από Κρύα Βρύση, Ορνέ, Μέλαμπες, Σαχτούρια και φτάνει μέχρι τις πρώτες κατοικίες παραθεριστικές της Αγίας Γαλήνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης