Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Σταδιακή πτώση των κρουμάτων μετά από δύο εβδομάδες - Γιατί η Omicron 5 διαφεύγει της ανοσίας

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Σταδιακή πτώση των κρουμάτων μετά από δύο εβδομάδες - Γιατί η Omicron 5 διαφεύγει της ανοσίας
Μεγάλες αυξήσεις στα κρούσματα παρατηρούνται στη Θεσσαλία και στη Θράκη, σύμφωνα με τον Ν. Θωμαΐδη
Σχετικά Άρθρα

Στην κορύφωση του έκτου πανδημικού κύματος βρισκόμαστε πλέον και η σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων αναμένεται μετά από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Ν.Θωμαΐδη.
Ο κ.Θωμαΐδης μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι οι αναλύσεις στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής δείχνουν σταθεροποιητική τάση και "ελπίζουμε ότι (η διασπορά) θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για ακόμη μία – δύο εβδομάδες και μετά θα αρχίσει μια σταδιακή πτώση».
Ωστόσο, όπως είπε, εξακολουθούν αυξητικές τάσεις στις περισσότερες πόλεις και μάλιστα, μεγάλες αυξήσεις στα κρούσματα παρατηρούνται στη Θεσσαλία και στη Θράκη.

Η έξαρση λόγω Omicron

Ο κ. Θωμαϊδης αναφερόμενος στην έξαρση των κρουσμάτων, υπενθύμισε ότι πέρυσι την ίδια εποχή έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα με την μετάλλαξη Delta, συμπληρώνοντας πως «αντίστοιχη είναι και φέτος η κατάσταση με δύο νέα στελέχη με δύο νέα στελέχη».
Για την Omicron 5, εξήγησε ότι διαφεύγει της φυσικής ανοσίας που έχουμε αποκτήσει με τους εμβολιασμούς ή τη νόσηση και έτσι, «με την έναρξη της κινητικότητας των ανθρώπων την τουριστική περιόδο και τη μη λήψη προστατευτικών μέτρων έγινε η διάδοση του ιού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης