Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Λιγνάδη: Σήμερα 13/7 η δικαστική απόφαση για τις κατηγορίες περί βιασμών

Υπόθεση Λιγνάδη: Σήμερα 13/7 η δικαστική απόφαση για τις κατηγορίες περί βιασμών
Ο κατηγορούμενος αρνείται οποιαδήποτε πράξη βίας, λέει ότι είναι θύμα πλεκτάνης
Σχετικά Άρθρα

Ύστερα από τριάντα συνεδριάσεις το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου την ετυμηγορία του για την «υπόθεση Λιγνάδη» που αφορά τις κατηγορίες περί βιασμών ανηλίκων από τον ηθοποιό και πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, Δ. Λιγνάδη.
Ο Δ. Λιγνάδης, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος, θα κριθεί αν είναι αθώος ή ένοχος για τρεις βιασμούς ανηλίκων κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης και ενός ενήλικου.
Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως είναι θύμα πλεκτάνης που στήθηκε σε βάρος του «από ένα σύμπλεγμα ομάδων και συνιστωσών προσώπων με συγκλίνοντα κίνητρα που δημιούργησαν "το προϊόν βιαστής" το οποίο προσφέρθηκε για πολιτική εκμετάλλευση».
Ο 58χρονος Δ. Λιγνάδης αρνείται όσα του καταλογίζονται στη δικογραφία και όσα, πολλές φορές με δυσκολία και μεγάλη φόρτιση, περιέγραψαν στο δικαστήριο οι τρεις άντρες που κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν ενόσω ήταν ανήλικοι από τον Δημήτρη Λιγνάδη.
Η πλευρά του κατηγορούμενου, από την αρχή της σύλληψής του, επιχείρησε να απαξιώσει το βάρος των καταγγελιών τονίζοντας πως οι μηνυτές του επιφανούς καλλιτέχνη είναι αναξιόπιστοι με ευτελή κίνητρα.

Αρνείται πράξεις βίας

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στην απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε πράξη βίας τού χρεώνεται στη δικογραφία, τονίζοντας πως δεν είχε ποτέ σεξουαλική σχέση με ανήλικο πρόσωπο.
Όπως λέει, όλη αυτή η υπόθεση έχει αφετηρία «ερωτικές πικρίες», αλλά στην πορεία έγινε το μέσον για να πληγεί η θέση του ως επικεφαλής στο Εθνικό Θέατρο και αποφάσεις που έλαβε ως καλλιτεχνικός διευθυντής.
Κατά τον κατηγορούμενο στερούνται οποιασδήποτε αξιοπιστίας οι άντρες που τον κατήγγειλαν.
Στην απολογία του μάλιστα χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις αναφερόμενος σε «ταπεινά ελατήρια», «αδίστακτους ανθρώπους» που θα έκαναν τα πάντα για λίγη δημοσιότητα, για «φθηνά άτομα».
Είπε επίσης πως «η ποιότητα μιας κατηγορίας, φαίνεται από αυτόν που την εκτοξεύει και το πώς την στοιχειοθετεί».

Τι είπε ο εισαγγελέας

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας Έδρας, Κωνσταντίνος Κούντριας, απέρριψε το σκεπτικό του κατηγορούμενου αναφέροντας πως έχουν επιβεβαιωθεί, τα όσα καταγγέλλουν τα θύματα.
Κατά την εισαγγελική πρόταση, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για τους τρεις βιασμούς ανηλίκων, το 2011 και το 2015 και να αθωωθεί για τον τέταρτο, το 2018, σε βάρος ενήλικου καθώς ο καταγγέλλων δεν προσήλθε στο δικαστήριο ούτε εντοπίστηκε.
Όπως τόνισε ο κ. Κούντριας, θύματα είναι οι τρεις καταγγέλλοντες που υπέστησαν «σεξουαλική βία που ασκήθηκε με μεθοδολογία και δόλο», κάνοντας λόγο για παιδιά μεταναστών χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον και οικονομική δυνατότητα, που, όπως είπε, «χειραγωγήθηκαν» από τον κατηγορούμενο.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Δ. Λιγνάδης προτιμούσε τα παιδιά αυτά για την «εχεμύθεια» που «εξασφαλιζόταν» καθώς τα θύματα και λόγω ηλικίας και λόγω κοινωνικών χαρακτηριστικών «δεν θα τολμούσαν να μιλήσουν».
Όμως «τα θύματα μίλησαν και μίλησαν δυνατά» είπε ο κ. Κούντριας.
Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό δεν υφίσταται καμία «σκευωρία ή πλεκτάνη», ούτε καμία «πολιτική εκμετάλλευση», ούτε «επαγγελματική αντιπαλότητα», υφίσταται μόνο «ικανοποίηση ερωτικών αναγκών με την χρήση βίας».
Η διαδικασία θα αρχίσει στις 8:00 το πρωί, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η διάσκεψη του Δικαστηρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης