Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Η μάσκα είναι θύμα παρεξήγησης, να τις φοράμε χωρίς να περιμένουμε το πρόστιμο - Οι άνω των 60 να κάνουν την 4η δόση

Εξαδάκτυλος: Η μάσκα είναι θύμα παρεξήγησης, να τις φοράμε χωρίς να περιμένουμε το πρόστιμο - Οι άνω των 60 να κάνουν την 4η δόση

«Από την έλευση του Ιουλίου έχουμε καθημερινά αριθμό νεκρών διψήφιο που έχει μπροστά το «2» που δεν το είχαμε όλο τον Ιούνιο», τόνισε ο Αθ. Εξαδάκτυλος

«Η μάσκα είναι θύμα παρεξήγησης, διότι εμείς επιστημονικά είπαμε ότι τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσουμε να το κάνουμε από μόνοι μας χωρίς το πρόστιμο και ο κόσμος κατάλαβε ότι αφού δεν έχω πρόστιμο γιατί να την φοράω», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Αθ. Εξαδάκτυλος, τονίζοντας μάλιστα ότι από την αρχή του Ιουλίου έχουμε καθημερινά αριθμό νεκρών διψήφιο που έχει μπροστά το «2-«που δεν το είχαμε όλο τον Ιούνιο.
Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ανέφερε πως «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι γιατί θα έχουμε μεγάλο χρονικό διάστημα που δυστυχώς θα απασχολούμαστε με αυτό το θέμα», προσθέτοντας πως «αν δεν ακολουθούνται αυτοβούλως, οι συμβουλές θα είναι πολύ δύσκολο να επιβάλλονται δια του προστίμου και δεν θα έχουμε και αποτελέσματα».
«Ανεξαρτήτως του πώς θα εξελιχθεί το κύμα, εμείς να κοιτάξουμε πώς θα κολυμπήσουμε πάνω στο κύμα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φοράμε τις μάσκες όπως τις φορούσαμε το Πάσχα, χωρίς να περιμένουμε το πρόστιμο για να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Διψήφιος αριθμός νεκρών – Τέταρτη δόση οι άνω των 60 ετών

«Από την έλευση του Ιουλίου έχουμε καθημερινά αριθμό νεκρών διψήφιο που έχει μπροστά το «2» που δεν το είχαμε όλο τον Ιούνιο», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.
«Και οι άνω των 60 να κάνουν την τέταρτη δόση για να μην βρεθούν σε αυτή την μαύρη στατιστική που περιέγραψα», συμπλήρωσε.
Εξήγησε ότι όσοι είναι κάτω των 60 ετών θα πρέπει να ρωτήσουν τον γιατρό τους ή έναν οποιοδήποτε γιατρό για να τους συμβουλεύσει σχετικά με την τέταρτη δόση, αφού ρωτήσει αρκετά πράγματα για την υγεία τους και το ιστορικό τους.
Όπως ανέφερε, «η συμβουλή δηλαδή για τους κάτω των 60 είναι εξατομικευμένη. Έχουν μια προτεραιότητα οι ηλικίες 50-60 ετών για να κάνουν την ερώτηση αυτή, αλλά και οι μικρότεροι θα πρέπει να κάνουν την ερώτηση για να δουν αν πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση, ενώ για τους άνω των 60 δεν χρειάζεται ερώτηση».
Υπογράμμισε ότι η τέταρτη δόση εμβολίου «γίνεται για να προστατέψει από την βαριά νόσηση και τον θάνατο, άρα πρέπει κανείς να εκτιμήσει πόσος είναι ο κίνδυνος για τον άνθρωπο που έχει μπροστά του και αναλόγως να εμβολιαστεί ή όχι».

Για νέο εμβόλιο: Αυτή τη στιγμή δεν είναι προς διανομή

Αναφορικά με το νέο εμβόλιο που αναμένεται, ο κ. Εξαδάκτυλος, αφού σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι προς διανομή, εκτίμησε πως «θα καταφέρουμε να έχουμε ένα εμβόλιο που να είναι επικαιροποιημένο».
Εξήγησε ότι η καθυστέρηση που υπάρχει «έχει να κάνει με το ότι ετοιμάστηκε ένα εμβόλιο για την Omicron, αλλά ζητήθηκε να αφορά τις υποπαραλλαγές της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης