Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Μπορεί και να πλησιάσουμε και τις 30.000 κρούσματα κάποιες μέρες - Μέχρι 25/7 η κορύφωση του έκτου κύματος

Τζανάκης: Μπορεί και να πλησιάσουμε και τις 30.000 κρούσματα κάποιες μέρες - Μέχρι 25/7 η κορύφωση του έκτου κύματος
Τον Αύγουστο τα ημερήσια κρούσματα θα είναι κοντά στις 15.000, εκτιμά ο Ν. Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Η κορύφωση του έκτου πανδημικού κύματος  στη χώρα θα έρθει μέχρι τις 25 Ιουλίου, οπότε και θα ξεκινήσει η «βραδεία αποκλιμάκωση», ενώ «δεν αποκλείεται να πλησιάσουμε και τις 30.000 κρούσματα κάποιες μέρες», σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Τζανάκη.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο mega τόνισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται συνδέεται με τη χαλάρωση των μέτρων και εκτίμησε ότι τον Αύγουστο τα ημερήσια κρούσματα θα κυμαίνονται περί τις 15.000 .
Όπως ανέφερε, «ζούμε σε μια εποχή που έχουμε χαλαρώσει. Μετά από τρία χρόνια που ζούμε έγκλειστοι έχουμε ξεδώσει» και πλέον, ο μέσος όρος των κρουσμάτων βρίσκεται στις 22.000 με 23.000.
«Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να πλησιάσουμε και τις 30.000 κρούσματα κάποιες μέρες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Μέχρι 90 χιλ. τα πραγματικά κρούσματα

Σημείωσε ωστόσο ότι τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού μπορεί να φτάνουν έως και τις 90.000, συμπληρώνοντας πως είναι σημαντικό αφενός να δηλώνεται αν κάποιος ασθενεί, αφετέρου να τηρούνται τα μέτρα, όπως αυτό της καραντίνας, όταν κάποιος νοσεί.
Όπως εξήγησε, «το γεγονός ότι έχουμε 90.000 κρούσματα πραγματικά και δεν έχουμε αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων, είναι σημάδι ενδημίας του ιού, ο οποίος δεν προκαλεί τη ζημιά που έκανε στο παρελθόν».
Τέλος, συνέστησε «να φοράμε μάσκα εκεί που αισθανόμαστε ανασφαλείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης