Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κιουμής (πνευμονολόγος): Σύντομο αυτό το κύμα, δεν επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες - Το 20% των κρουσμάτων είναι επαναλοιμώξεις

Κιουμής (πνευμονολόγος): Σύντομο αυτό το κύμα, δεν επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες - Το 20% των κρουσμάτων είναι επαναλοιμώξεις
"Ολοένα και περισσότεροι από εμάς που έχουμε εμβολιαστεί, σιγά – σιγά χάνουμε την ανοσία, και είμαστε περισσότερο δεκτικοί στις επαναλοιμώξεις", ανέφερε ο Ι. Κιουμής
Σχετικά Άρθρα

«Αυτό το κύμα της πανδημίας αναμένεται να μην είναι μεγάλο», ενώ οι επαναλοιμώξεις αφορούν πλέον το 20% των κρουσμάτων κορωνοϊού, «ποσοστό που ολοένα και περισσότερο θα είναι αυξανόμενο, καθώς η ανοσία σταδιακά χάνεται», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Λοιμωξιολογίας, Ιωάννης Κιουμής.
Ο κ. Κιουμής μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, τα οποία είναι πολλά λόγω της άφιξης των τουριστών, της μη τήρησης των μέτρων προστασίας και του μικρού αριθμού εμβολιασμών.
Πάντως, κατά τον ίδιο, «μέχρι στιγμής δεν επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας», ενώ αν ακολουθήσουμε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας θα ανταπεξέλθουμε στο πανδημικό κύμα.
Περαιτέρω, με αφορμή την εβδομαδιαία πλέον ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, ο κ. Κιουμής σχολίασε πως «η αραίωση των ενημερώσεων δεν συνάδει με τη λογική των πραγμάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Περί επαναλοιμώξεων

«Οι εμβολιασμοί ουσιαστικά δεν υφίστανται παρά τις συστάσεις. Ολοένα και περισσότεροι από εμάς που έχουμε εμβολιαστεί, σιγά – σιγά χάνουμε την ανοσία και είμαστε περισσότερο δεκτικοί στις επαναλοιμώξεις», εξήγησε ο κ. Κιουμής.
Σημείωσε ότι πλέον οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 20% των κρουσμάτων κορωνοϊού, εκτιμώντας ότι το ποσοστό αυτό θα είναι ολοένα και περισσότερο θα είναι αυξανόμενο καθώς η ανοσία χάνεται σταδιακά.

Τέταρτη δόση εμβολίου

Κάνοντας αναφορά στην χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου, υπογράμμισε ότι «πρέπει να ενθαρρύνουμε τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν γιατί το εμβόλιο μειώνει τη βαρύτητα της νόσου» και «κάποιες ζωές μπορεί να σωθούν».
Πρόσθεσε ότι η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται και από όλους όσους έχουν συννοσυρότητες, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς έχουμε πολύ καιρό να διανύσουμε μέχρι να κυκλοφορήσουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης