Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου αγνοούμενου από τη Βόρεια Μακεδονία

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου αγνοούμενου από τη Βόρεια Μακεδονία
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου αγνοούμενου
Σχετικά Άρθρα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού τουρίστα, ο οποίος αγνοείται από από το Σάββατο 9/7 στην περιοχή Ποσείδι της Χαλκιδικής.
Πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος μαζί με τους δύο διασωθέντες φίλους του, είχαν πάει για διακοπές στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής για διακοπές και παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα στο Ποσείδι, αφού βούτηξαν από την επικίνδυνη περιοχή «αμμόγλωσσα Μύτη».
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ο 25χρονος και ο 30χρονος.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρώτος διασωθέντας, «πρώτα απ’ όλα δεν ξέραμε ότι τα κύματα θα ήταν τόσο δυνατά και ψηλά. Την μία στιγμή ήμασταν στα ρηχά και την επόμενη ήμασταν παγιδευμένοι στην ανοιχτή θάλασσα, μη μπορώντας να γυρίσουμε πίσω. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, δεν το καταλάβαμε στην αρχή! Ήταν πολύ τρομακτικά, σαν μία σκηνή από ταινία θρίλερ». Μάλιστα, ζήτησε από τις ελληνικές αρχές «να βάλουν μία πινακίδα που να προειδοποιεί τον κόσμο για τον κίνδυνο που επιφυλάσσουν τα ρεύματα και τα κύματα για να μην ζήσουν άλλοι άνθρωποι αυτό που ζήσαμε», ενώ ευχαρίστησε το Λιμενικό «που μας έσωσε, αλλά και όλους τους ειδικούς που φρόντισαν να σιγουρευτούν πως είμαστε καλά στην υγεία μας».
Σημειώνεται ότι ο 25χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9/7, ενώ ο 30χρονος φίλος του το μεσημέρι της Κυριακής 10/7 μετά από 19 ώρες που κολυμπούσε στα ανοιχτά με τη βοήθεια μιας πλαστικής μπάλας.
Σήμερα, Δευτέρα 11/7, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου νεαρού.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο παραπλέοντα σκάφη, ενώ σημείο για να βοηθήσουν τις έρευνες βρίσκονται ιδιωτικά μέσα και εθελοντές διασώστες.

Ο εντοπισμός του 30χρονου

Ο δεύτερος νεαρός, ο 30χρονος, όπως ανακοινώθηκε, εντοπίστηκε την Κυριακή 10/7 από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας έχοντας τις αισθήσεις του, στην θαλάσσια περιοχή 15 περίπου ν.μ. δυτικά Άκρου Ποσειδίου.
Ο 30χρονος αρχικά περισυνελέγη από δεξαμενόπλοιο και μετεπιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος , όπου μεταφέρθηκε στο λιμένα της Νέας Σκιώνης και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Παπανικολάου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης