Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ενώ η απόδοση των εμβολίων κατά covid 19 καταρρέει… μελέτη αποκαλύπτει 97% αποτελεσματική η φυσική ανοσία 14 μήνες μετά

Ενώ η απόδοση των εμβολίων κατά covid 19 καταρρέει… μελέτη αποκαλύπτει 97% αποτελεσματική η φυσική ανοσία 14 μήνες μετά
Η αποτελεσματικότητα της πρωτογενούς λοίμωξης έναντι της σοβαρής, κρίσιμης ή θανατηφόρας επαναμόλυνσης COVID-19 ήταν 97,3%… ανεξάρτητα από την παραλλαγή της πρωτογενούς μόλυνσης ή της επαναμόλυνσης, και χωρίς στοιχεία για εξασθένιση

Ενώ επί σχεδόν 1,5 χρόνο επιστήμονες, ειδήμονες, πολιτικοί και άλλοι χειραγωγοί της κοινής γνώμης προσπάθησαν να προωθήσουν τα εμβόλια, υποτιμώντας και σαμποτάροντας την φυσική ανοσία… μια νέα μελέτη έρχεται να αποδείξει ότι 14 μήνες μετά την νόηση από covid 19 η αποτελεσματικότητα παραμένει στο 97%.

Τι δείχνει η νέα μελέτη

Η προστασία από σοβαρές ασθένειες από τη λεγόμενη φυσική ανοσία παραμένει ανώτερη από αυτή που παρέχουν τα εμβόλια για τον COVID-19 , σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Οι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον COVID-19 και δεν εμβολιάστηκαν είχαν υψηλή προστασία έναντι του σοβαρού ή θανατηφόρου COVID-19, διαπίστωσαν ερευνητές στο Κατάρ.

«Η αποτελεσματικότητα της πρωτογενούς λοίμωξης έναντι της σοβαρής, κρίσιμης ή θανατηφόρας επαναμόλυνσης COVID-19 ήταν 97,3%… ανεξάρτητα από την παραλλαγή της πρωτογενούς μόλυνσης ή της επαναμόλυνσης, και χωρίς στοιχεία για εξασθένιση.
Παρόμοια αποτελέσματα βρέθηκαν σε αναλύσεις υποομάδων για άτομα ηλικίας μεγαλύτερη των 50 ετών», δήλωσε ο Dr Laith Abu-Raddad της Weill Cornell Medicine στο Κατάρ που μελέτησαν την μακροχρόνια φυσική ανοσία σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

Αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο από την προστασία από τα εμβόλια COVID-19, σύμφωνα με άλλες μελέτες και δεδομένα στον πραγματικό κόσμο.
Σουηδοί ερευνητές, για παράδειγμα, ανακάλυψαν τον Μάιο του 2022 ότι δύο δόσεις ενός εμβολίου ήταν μόλις 54% αποτελεσματικές κατά της παραλλαγής Omicron.

Εν τω μεταξύ, Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων AstraZeneca και Pfizer κορυφώθηκε στο 88% και γρήγορα υποχώρησαν στο 70% ή χαμηλότερα.
Η μελέτη από το Κατάρ διαπίστωσε ότι η φυσική ανοσία μετά την πρώτη μόλυνση ενός ατόμου «παραμένει πολύ ισχυρή, χωρίς ενδείξεις μείωσης, ανεξάρτητα από την παραλλαγή, για περισσότερους από 14 μήνες».
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο medRxiv .

Πολύ ισχυρή η φυσική ανοσία

Λίγοι ερευνητές έχουν μελετήσει μακροπρόθεσμα τη φυσική ανοσία μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων, ίσως επειδή πολλοί από τους ανθρώπους εμβολιαστεί για τον COVID-19.
Τα εμβόλια, εν τω μεταξύ, εμφανίζουν εξασθενημένη απόδοση τόσο κατά της μόλυνσης όσο και της σοβαρής ασθένειας με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας τις δημοσιονομικές αρχές σε συστάσεις για αναμνηστικές δόσεις, με ορισμένους Αμερικανούς να λαμβάνουν ακόμη και πέντε δόσεις μέσα σε 10 μήνες.

Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση

Κάποτε ορισμένοι υποστήριζαν ότι τα εμβόλια παρέχουν σχεδόν 100% προστασία έναντι της συμπτωματικής μόλυνσης.
Ωστόσο παρέχουν πλέον λιγότερο από 50% προστασία έναντι της μόλυνσης μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά από αναμνηστικές δόσεις, μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Omicron.
Η πρωτογενής μόλυνση έναντι της επαναμόλυνσης πριν από την Omicron ήταν 90,5% και παρέμεινε περίπου στο 70% μέχρι τον 16ο μήνα, σύμφωνα με τη μελέτη.
Αλλά η πρωτογενής μόλυνση από το Omicron έναντι της επαναμόλυνσης Omicron ήταν μόλις 38% αποτελεσματική, αν και ήταν υψηλότερη μεταξύ των ατόμων που είχαν μολυνθεί με το αρχικό στέλεχος Wuhan ή με την παραλλαγή Delta και χαμηλότερη μεταξύ εκείνων που αρρώστησαν από τα στελέχη Alpha ή Beta.

Η μοντελοποίηση σηματοδότησε πτώση στο 0% της προστασίας μετά από 18 μήνες, αλλά η θωράκιση εξακολουθεί να φαίνεται να διαρκεί περισσότερο από αυτή των εμβολίων, είπαν οι ερευνητές.
«Η ανοσία του εμβολίου έναντι των υποπαραλλαγών του Omicron διαρκεί λιγότερο από 6 μήνες, αλλά η φυσική ανοσία πριν από την μετάλλαξη Omicron… μπορεί να διαρκέσει πάνω από ένα χρόνο», επισήμανε η μελέτη από το Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης