Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γουργουλιάνης: Ο αριθμός των κρουσμάτων από μόνος του δεν λέει τίποτα - Αυτό το πανδημικό κύμα θα τελειώσει μέσα Ιουλίου

Γουργουλιάνης: Ο αριθμός των κρουσμάτων από μόνος του δεν λέει τίποτα - Αυτό το  πανδημικό κύμα θα τελειώσει μέσα Ιουλίου
«Όταν ο ιός γίνεται μεταδοτικότερος, δε σκοτώνει. Γιατί αν σκότωνε τους ανθρώπους, δε θα επιβίωνε», εξήγησε ο Κ. Γουργουλιάνης

Μέσα στον Ιούλιο θα τελειώσει το πανδημικό κύμα που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου στη χώρα μας, όπως συνέβη και στην Πορτογαλία, εκτιμά ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κ. Γουργουλιάνης, σημειώνοντας ωστόσο πως θα έχουμε συνεχώς καινούριες μεταλλάξεις με ολοένα και πιο αυξημένη μεταδοτικότητα, η οποία θα συνοδεύεται με ελαφρύτερη νόσο.
«Όταν ο ιός γίνεται μεταδοτικότερος, δε σκοτώνει. Γιατί αν σκότωνε τους ανθρώπους, δε θα επιβίωνε», εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Ο κ. Γουργουλιάνης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας ότι ο κορωνοϊός ναι μεν έχει γίνει πιο μεταδοτικός, αλλά δεν προκαλεί σοβαρή νόσο και δεν σκοτώνει.
Όπως ανέφερε, «το καλό νέο για τον κορωνοϊό έρχεται από τη Νότια Αφρική και το έχουμε δει στην πατρίδα μας τους τελευταίους 6 μήνες. Αυτές οι μεταλλάξεις δεν κάνουν πνευμονίες που σημαίνει ότι δεν προκαλούν βαριά νόσο, δεν χρειάζεται οι άνθρωποι να μπουν στο νοσοκομείο, να διασωληνωθούν και δεν πεθαίνουν».
Εξήγησε ότι από μόνος του ο αριθμός των κρουσμάτων δεν λέει τίποτα και πρόσθεσε πως υπάρχουν και άνθρωποι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, και ακόμα και προ κορωνοϊού με μια απλή λοίμωξη ταλαιπωρούνται.
«Από τον Ιανουάριο και μετά έχουμε στα νοσοκομεία ανθρώπους που η μέση ηλικία τους είναι πάνω από 80 χρονών και οι συννοσηρότητες που έχουν είναι το βασικό πρόβλημα. Αυτή είναι η πλειονότητα των ασθενών που έχουμε και αυτούς πρέπει να προστατεύσουμε», υπογράμμισε ο κ. Γουργουλιάνης και κάλεσε τους ευάλωτους να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης