Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Υπάρχει μεγάλη θετικότητα – Οι άνω των 60 ετών πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου

Εξαδάκτυλος: Υπάρχει μεγάλη θετικότητα – Οι άνω των 60 ετών πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου
Το self test πρέπει να επιβεβαιώνεται με ένα από τα εργαστηριακά τεστ, είτε rapid είτε PCR, καθώς σε περίπτωση που χρειαστεί να λάβουν αντιικά φάρμακα, ο γιατρός μπορεί να τα χορηγήσει μόνο εφόσον είναι καταγεγραμμένη η νόσος, ανέφερε ο Αθ. Εξαδάκτυλος

«Οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει τέταρτη δόση αυτή τη στιγμή είναι ανεμβολίαστοι. Για να έχουν τα προνόμια του εμβολίου, δηλαδή ελαφρύτερη νόσο και μικρότερη πιθανότητα να βρεθούν μπροστά στο απευκταίο πρέπει να κάνουν την 4η δόση. Είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο και χρειάζεται ενίσχυση της άμυνας τους», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος.
Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την τέταρτη δόση εμβολίου, συνέστησε οι κάτω των 60 ετών να συμβουλευτούν τον γιατρό τους, ο οποίος αφού τους πάρει το ιστορικό, θα τους δώσει μια εξατομικευμένη σχετική συμβουλή.
Εξήγησε ακόμη ότι όσοι νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο μπορούν να αναβάλουν τον εμβολιασμό τους με τέταρτη δόση.

Κρούσματα και τεστ

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Εξαδάκτυλος αφού σημείωσε πως υπάρχει μεγάλη θετικότητα, τόνισε πως αυτή καταγράφεται μόνο σε ένα βαθμό, καθώς όσοι διαγιγνώσκονται μόνο με self test δεν προσμετρώνται στα ημερήσια κρούσματα.
Εξήγησε ότι το self test πρέπει να επιβεβαιώνεται με ένα από τα εργαστηριακά τεστ, είτε rapid είτε PCR, καθώς σε περίπτωση που χρειαστεί να λάβουν αντιικά φάρμακα, ο γιατρός μπορεί να τα χορηγήσει μόνο εφόσον είναι καταγεγραμμένη η νόσος.
Όπως είπε, «αν η νόσος καταγραφεί πέντε μέρες μετά, ενδεχομένως να έχει παρέλθει ο χρήσιμος χρόνος λήψης αυτών των φαρμάκων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης