Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Αυξημένο κατά 240% το ιικό φορτίο στην Αττική από τον Ιούνιο

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Αυξημένο κατά 240% το ιικό φορτίο στην Αττική από τον Ιούνιο
Εάν δεν υπάρξει άλλη παράλλαξη της Omicron, θα έχουμε έναν πιο ήσυχο Σεπτέμβριο εκτίμησε ο κ.Θωμαΐδης
Σχετικά Άρθρα

Στην εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου που καταγράφεται στην Αττική από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου αναφέρθηκε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος έκανε λόγο για αύξηση της τάξης του 240%.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής υποστήριξε πως πλέον καταγράφεται επιβράδυνση στο ρυθμό αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα, επισημαίνοντας πως αυτή την εβδομάδα υπολογίζεται στο +40% σε αντίθεση με την προηγούμενη που καταγράφηκε αύξηση +100%.
Όπως εκτίμησε, η κορύφωση της διασποράς θα σημειωθεί μέσα στο πρώτο 15ημερο του Ιουλίου, μετά θα καταγραφούν σταθεροποιητικές στάσεις για κάποιες εβδομάδες και ύστερα θα αρχίσει μια αργή μείωση που θα κρατήσει όλο τον Αύγουστο.
«Το ιικό φορτίο ωστόσο δεν θα μειωθεί σημαντικά», είπε ο κ.Θωμαΐδης, επισημαίνοντας ότι μεγάλη διασπορά παρατηρείται και σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας, την Κρήτη και τα νησιά που έχουν τουριστική κίνηση όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα.

Το σενάριο για Σεπτέμβριο

Σχετικά με την εικόνα που θα παρουσιάσει η πανδημία τον Σεπτέμβριο, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια, αν και αναφέρθηκε σε ένα θετικό σενάριο.
«Αν δεν υπάρξει άλλο στέλεχος της Omicron που είναι το καλό σενάριο και παραμείνουμε με την ΒΑ5, τότε το πιο πιθανό είναι να έχουμε πιο ήσυχο Σεπτέμβριο γιατί υπάρχει μεγάλη διάδοση.
Άρα όσοι μολύνονται αποκτούν μια φυσική ανοσία και ο κύκλος της διάδοσης θα ξεκινήσει με ιώσεις από τον Οκτώβριο και μετά» υποστήριξε ο κ.Θωμαΐδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης