Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αργολίδα: Από βραχυκύκλωμα λόγω ρευματοκλοπής η φωτιά στο Κρανίδι

Αργολίδα: Από βραχυκύκλωμα λόγω ρευματοκλοπής η φωτιά στο Κρανίδι
Ήδη, έχουν συλληφθεί δύο άνδρες, που ομολόγησαν από πού ξεκίνησε η φωτιά.
Σχετικά Άρθρα
Από βραχυκύκλωμα σε οικίσκο που βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο Amanzoe φαίνεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Κορακιά Αργολίδας, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.
Ήδη, έχουν συλληφθεί δύο άνδρες, που ομολόγησαν από πού ξεκίνησε η φωτιά.
Πρόκειται για έναν άνδρα από την Αλβανία 65 ετών και έναν άνδρα από την Ελλάδα 45 ετών.
Η υπόθεση πήγε άμεσα στον εισαγγελέα.
Οι δύο άνδρες δήλωσαν στην κατάθεσή τους ότι έκαναν ρευματοκλοπή από το ξενοδοχείο, και στο παρελθόν είχαν δουλέψει στην κατασκευή του.
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου συνέλαβε τους δύο άνδρες την Τρίτη 5 Ιουλίου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και θεωρούνται υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή και είναι αντιμέτωποι με διοικητικό πρόστιμο ύψους έως 30.000 ευρώ.
Σοβαρές ζημιές στο ξενοδοχειακό συγκρότημα

Τα πλάνα που ελήφθησαν τη Δευτέρα αποτυπώνουν το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε στην περιοχή.
Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε το ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής, Amanzoe, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις φλόγες.

Το Amanzoe έπαυσε προσωρινά τη λειτουργία του

To Amanzoe έχει παύσει προσωρινά τη λειτουργία του έως ότου αποκατασταθούν πλήρως όλες οι σοβαρές ζημιές, λόγω της φωτιάς ανακοίνωσε η Grivalia Hospitality επισημαίνοντας ότι αυτό συμβαίνει ώστε το ξενοδοχείο να είναι σε θέση να υποδεχθεί ξανά γρήγορα τη διεθνή πελατεία του διατηρώντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα φιλοξενίας.
Όσον αφορά τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά τονίζεται ότι όλοι οι κύριοι χώροι του ξενοδοχείου παρέμειναν άθικτοι και πλήρως λειτουργικοί, ενώ ένας μικρός αριθμός pavilions υπέστησαν μικρές μόνο εξωτερικές ζημιές.
Όλες οι βίλες του Amanzoe παραμένουν άθικτες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης