Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκρηξη με μεγάλες υλικές ζημιές στο Σισμανόγλειο – Πλεύρης: Εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια

Έκρηξη με μεγάλες υλικές ζημιές στο Σισμανόγλειο – Πλεύρης: Εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια
Τέσσερις οι δράστες, είχαν ντυθεί γιατροί - Πιθανότατα επιχείρησαν με αέριο να ανατινάξουν το ΑΤΜ

Στην ισχυρή έκρηξη που καταγράφηκε στις 04:30 σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου σε ΑΤΜ στην είσοδο του Σισμανόγλειου νοσοκομείου που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καταστροφές αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ο οποίος έκανε λόγο για εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια.
Από την έκρηξη έχουν προκληθεί πολύ μεγάλες φθορές στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, καθώς έσπασε η κεντρική πόρτα και πολλές τζαμαρίες ενώ κατέρρευσαν από το ωστικό κύμα και οι ψευδοροφές.

Εγκληματική ενέργεια

Σε δηλώσεις του ο κ.Πλεύρης έκανε λόγο για εκτεταμένες ζημιές, σημείωσε πως αυτές θα αποκατασταθούν εντός της ημέρας και υπογράμμισε πως αυτή ήταν μια εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια.
«Μέτρα για την ασφάλεια των νοσοκομείων υπάρχουν, ωστόσο η φύλαξη τους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο.
Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο θεωρείται από μόνη της επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς.
Το βασικό είναι να επέλθει ηρεμία στους εργαζόμενους που είδαν στο χώρο τους να γίνεται μία επίθεση» υποστήριξε ο κ.Πλεύρης.
77777_1.JPG
77778.JPG

Η επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν τέσσερις και φορούσαν ιατρικές στολές και μάσκες.
Έφτασαν στο νοσοκομείο λίγο πριν από τις 4:30 τα ξημερώματα και αφού ακινητοποίησαν τη φύλακα, τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ.
Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη, που κατέστρεψε ολοσχερώς το μηχάνημα, ενώ τα τέσσερα άτομα, για άγνωστο λόγο έως τώρα, δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα.
Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.
8777777.JPG
Έρευνες

Στο σημείο της έκρηξης μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός, αφού δεν έχει εντοπιστεί ακόμη κάτι τέτοιο, ενώ ερευνάται αν οι δράστες χρησιμοποίησαν κάποιο αέριο για να προκαλέσουν την έκρηξη.
Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια.
Σημειώνεται πως νωρίτερα, στις 04:00 τα ξημερώματα υπήρξε έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, στην οδό Πλαταιών, που προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη.
Πιθανή σύνδεση ανάμεσα στα δύο περιστατικά, εξετάζεται από τους αξιωματικούς της αστυνομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης