Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αιματηρό επεισόδιο σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους – Δύο νεκροί και τέσσερις οι τραυματίες

Αιματηρό επεισόδιο σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους – Δύο νεκροί και τέσσερις οι τραυματίες

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών μετέβη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος συνομίλησε με τους δύο τραυματίες αστυνομικούς

Σχετικά Άρθρα

Δύο οι νεκροί και ακόμη τέσσερις οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, σε δύο συμπλοκές με τη χρήση πυροβόλων όπλων στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους.
Δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο δράστης, κατέληξαν.
Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται 7 άτομα, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ενώ συμμετείχαν τρία αυτοκίνητα και μια μηχανή.
Ήδη, έχει συλληφθεί μια γυναίκα που φέρεται να ήταν η οδηγός του αυτοκινήτου που ήταν μέσα ο δράστης ως συνοδηγός.
Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια, όπου οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.
Ο πατέρας του θύματος, ο οποίος ακολουθούσε την μοτοσικλέτα με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο άτομα, σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛΑΣ, πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιου του και τον τραυμάτισε θανάσιμα.
Ο συνοδηγός του οχήματος του πατέρα του θύματος στην προσπάθειά του να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Παράλληλα, ένα άλλο άτομο που επέβαινε στο αυτοκίνητο του δράστη που πυροβόλησε τον νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, εγκατέλειψε το όχημα και σταμάτησε διερχόμενο οδηγό, από τον οποίο υπό την απειλή όπλου πήρε το όχημα και διέφυγε.

Ο τραυματισμός των αστυνομικών

Η αστυνομία μετά από έρευνες για τον άνδρα που διέφυγε από τα Πατήσια, τον εντόπισε στη λεωφόρο Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους, όπου πιθανολογείται ότι είχε σκοπό να διαπράξει ληστεία σε μπαρ.
Ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, τον ακολούθησε το περιπολικό και τότε πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι και τον δεύτερο στην ωμοπλάτη και στην συνέχεια, λόγω εξοστρακισμού της σφαίρας από το αλεξίσφαιρο γιλέκο, στον μηρό. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον δράστη.
Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών ο Θεοδωρικάκος

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μετέβη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, συνομίλησε με τους δύο τραυματίες αστυνομικούς και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους.
theodorikakos_3.JPG
Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, « μιλήσαμε με τους δύο αστυνομικούς μας, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι είναι εκτός κινδύνου. Θέλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς γιατί έδρασαν με αυτοθυσία για να σώσουν τους πολίτες στα Πατήσια από τους δύο κακοποιούς.
Πληροφορηθήκαμε τα νέα καθώς ήμασταν δίπλα στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια δύσκολη γειτονιά, όπου και εκεί ενισχύονται καθημερινά όλο και περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης με σκοπό να στηριχθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.
Και πάλι ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητα τους».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης