Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Σε 10 με 15 ημέρες η κορύφωση του έκτου κύματος covid

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Σε 10 με 15 ημέρες η κορύφωση του έκτου κύματος covid
Κατά 200% αυξήθηκε το ιικό φορτίο στην Αττική τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είπε ο κ.Θωμαΐδης
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως σε 10 με 15 ημέρες αναμένεται να κορυφωθεί το έκτο κύμα της πανδημίας covid διατύπωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Θωμαΐδης έκανε λόγο για σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο, η οποία, όπως είπε, στην Αττική έφτασε αθροιστικά στο 200% μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες ενώ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 4 ημέρες στην ίδια περιοχή ξεπέρασε το 80%.
Σύμφωνα με τον κ.Θωμαΐδη, σαφώς αυξητική είναι η τάση και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως υπάρχει σοβαρή διάδοση στον πληθυσμό.

Πιο σοβαρά συμπτώματα

Ο κ.Θωμαΐδης υποστήριξε ότι η Omicron 4 και η Omicron 5 «δίνουν» πιο σοβαρά συμπτώματα από την Omicron 2 ενώ σημείωσε ότι προκαλούν επαναμολύνσεις της τάξης του 30%.
«Για αυτό τον λόγο η σύσταση είναι για τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν και να προστατεύονται φορώντας μάσκα» είπε ο καθηγητής, ο οποίος υποστήριξε πως δεν μπορεί να δοθεί μια ακριβής πρόβλεψη για τον αριθμό που θα φτάσουν τα κρούσματα καθώς τα στελέχη του ιού άλλαξαν και τα επιδημιολογικά μοντέλα θα πρέπει να επανεκπαιδευτούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης