Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Διαχειρίσιμη η αύξηση των κρουσμάτων – Πότε θα επανέλθουν μέτρα

Μαγιορκίνης: Διαχειρίσιμη η αύξηση των κρουσμάτων – Πότε θα επανέλθουν μέτρα
Συνεδριάζει στις 14:00 η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η αύξηση των κρουσμάτων covid είναι διαχειρίσιμη διατύπωσε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πότε είναι πιθανό να επανέλθουν νέα περιοριστικά μέτρα.
Σημειώνεται πάντως πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση (στις 14:00 μετά το μεσημέρι) της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, δεν θα τεθεί θέμα νέων μέτρων.
«Θα δούμε αύξηση και στις διασωληνώσεις, αλλά θεωρούμε ότι θα είναι διαχειρίσιμη» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος υποστήριξε πως η επαναφορά μέτρων μπορεί να εξεταστεί στην περίπτωση που οι διασωληνώσεις ξεπεράσουν τις 250-300 ωστόσο ότι ακόμα είμαστε μακριά από αυτό το ενδεχόμενο.
Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, ανέφερε ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου αναμένονται μεγάλα νούμερα σε διαγνώσεις που θα κινηθούν μεσοσταθμικά στα 20.000 και αυτό οφείλεται σε δύο λόγους:
Πρώτον, στις μεταλλάξεις Omicron 4 και Omicron 5 που είναι πολύ πιο μεταδοτικές στο πλαίσιο της ανοσίας που έχουμε,
Δεύτερον, στον υψηλό αριθμό τεστ που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε σαν χώρα.
«Είμαστε δεύτεροι στην Ευρώπη και για αυτό το λόγο έχουμε και τη μεγαλύτερη διαγνωστική ικανότητα αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο κ.Μαγιορκίνης.
«Μεσοσταθμικά υπολογίζουμε ότι η κορύφωση θα είναι στα 20.000 και λίγο πάνω από αυτά.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιες μέρες μπορεί να έχουμε και 30.000 κρούσματα και κάποιες άλλες μέρες 15.000» επισήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης