Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελεύθερος ο Κορκονέας - Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου

Ελεύθερος ο Κορκονέας - Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου
To ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αναγνώρισε για τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα το Εφετείο
To ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αναγνώρισε για τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.
Με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών), αναγνωρίστηκε τελικά ο πρότερος σύννομος βίος.
Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν σπάσει τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Αλέξανδρο Κορκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.
Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport ίσως και μέσα στην ημέρα, καταθέτοντας το απόσπασμα της τελευταίας Απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές, όπως είχε καταγράψει το LamiaReport, με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.
Ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, Σταύρος Μαντουδάκης, είχε ζητήσει από το δικαστήριο να υιοθετήσει την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του πρώην Ειδικού Φρουρού για ανθρωποκτονία από πρόθεση του 15χρονου Αλέξη με άμεσο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
«Ο Κορκονέας δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά και αποδήμησε πλήρως την προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου το 2019 που αναγνώριζε το ελαφρυντικό στον κατηγορούμενου.
Το Εφετείο Λαμίας για μία ακόμη φορά ήταν γεμάτο αστυνομικούς για την μεταφορά του Κορκονέα από και προς το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->