Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ώρα απολογίας για τον Δ. Λιγνάδη – Κατηγορείται για κατά συρροή βιασμούς ανηλίκων

Ώρα απολογίας για τον Δ. Λιγνάδη – Κατηγορείται για κατά συρροή βιασμούς ανηλίκων
Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της ετυμηγορίας των δικαστών

Ώρα απολογίας σήμερα Δευτέρα 27/6 για τον άλλοτε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δ. Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για κατά συρροή βιασμούς ανηλίκων.
Για πρώτη φορά ο κ.Λιγνάδης θα τοποθετηθεί δημόσια έναντι των κατηγοριών σε βάρος του, οι οποίες αφορούν τέσσερις βιασμούς που φέρονται να τελέστηκαν το 2010, το 2015 και το 2018.
Πληροφορίες αναφέρουν πως με την απολογία του ο κ. Λιγνάδης θα επιχειρήσει να πείσει τους δικαστές ότι οι καταγγέλλοντες ψεύδονται.
Άλλωστε έχει υποβάλει μηνύσεις για ψευδή κατάθεση σε βάρος των τριών εκ των ανδρών που ήρθαν στο δικαστήριο και κατέθεσαν όσα ισχυρίστηκαν στις Αρχές.
Ο τέταρτος άνδρας που τον κατήγγειλε στην ανακρίτρια της υπόθεσης, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα οι δικαστές να του στερήσουν το δικαίωμα παράστασής του ως πολιτικώς ενάγοντα.

Αρνούμαι τις κατηγορίες

«Δηλώνω ότι αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» είχε πει στην πρώτη τοποθέτησή του στο δικαστήριο ο κ.Λιγνάδης, μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου που του αποδίδει βιασμό τριών εφήβων αγοριών και ενός νεαρού άντρα.
«Δεν έχω πάει ποτέ με ανήλικο» υποστηρίζει ο Δ. Λιγνάδης, ο οποίος τονίζει ότι οι εις βάρος του κατηγορίες δεν έχουν ούτε ένα ψήγμα αλήθειας.
Μάλιστα ο κ.Λιγνάδης λέει πως είναι θύμα σκευωρίας ενώ έχει αναφέρει πως στοχοποιήθηκε για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους.

Το βούλευμα

Σύμφωνα με τις παραδοχές τού παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Δ/ Λιγνάδης επί σειρά ετών είχε αναπτύξει μία συγκεκριμένη μέθοδο για να προσεγγίζει τα ανήλικα θύματα του «χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης».
Οι δικαστές του Συμβουλίου, υιοθετώντας πλήρως ανάλογη εισαγγελική πρόταση, σχημάτισαν την άποψη πως ο κατηγορούμενος προσέγγιζε αγόρια που βρισκόταν σε «ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση», όπως παιδιά μεταναστών χωρίς ισχυρή οικογενειακή προστασία και φροντίδα, «εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση» ώστε να τα δελεάσει.
Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες και πρόθεση του δικαστηρίου είναι η απολογία να ολοκληρωθεί σήμερα, γεγονός που σημαίνει ότι η συνεδρίαση, εκτός απροόπτου, θα λήξει μετά το απόγευμα.
Με την απολογία του Δ. Λιγνάδη επί της ουσίας σημαίνει και η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της ετυμηγορίας των τριών δικαστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης