Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιαμαρέλλου (ΕΚΠΑ): Όσοι νόσησαν μετά την τρίτη δόση, δεν χρειάζεται να κάνουν και τέταρτη

Γιαμαρέλλου (ΕΚΠΑ): Όσοι νόσησαν μετά την τρίτη δόση, δεν χρειάζεται να κάνουν και τέταρτη

H ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ μίλησε για την τέταρτη δόση του εμβολίου και πήρε θέση για το ποιες ηλικιακές κατηγορίες και ειδικές ομάδες συνιστάται να την κάνουν και ποιες όχι

Σχετικά Άρθρα
Πρέπει να ξέρουν εκείνοι που εμβολιάστηκαν με τις δύο δόσεις ότι δεν είναι πια προφυλαγμένοι. Εκείνοι που έκαναν τρίτη δόση είναι προφυλαγμένοι σε ποσοστό 50%, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί και νοσήσει κιόλας είναι σα να έχουν κάνει τέταρτη δόση» δήλωσε η κ. Γιαμαρέλλου, ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η Ελένη Γιαμαρέλλου υποστήριξε ότι «όσοι νόσησαν μετά την τρίτη δόση δε χρειάζεται να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου» προσθέτοντας ότι η αναμνηστική δόση συνιστάται για τους υγειονομικούς, τους ανοσοκατασταλμένους και τους έχοντες χρόνια προβλήματα υγείας.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για εμβολιασμό με την τέταρτη δόση mRNA εμβολίου και της ηλικιακής ομάδας 30 – 59 ετών που ξεκινά στις 27 Ιουνίου, υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων.
Η καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ δήλωσε ότι η ίδια θα το συνιστούσε σε όλους όσοι έχουν παράγοντες κινδύνου όπως οι καρδιοπαθείς.
Μιλώντας γενικότερα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα η κ. Γιαμαρέλλου επισήμανε ότι «αυτή την στιγμή επικρατούν τα στελέχη Β.4 και Β.5, τα οποία μεταδίδονται 50% γρηγορότερα από τα υπόλοιπα στελέχη», σημειώνοντας ότι είναι λιγότερο επικίνδυνα.
Και όπως είπε η κ. Γιαμαρέλλου το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη είναι ότι υπάρχει μια γενικότερη χαλάρωση που αποτυπώνεται στο ότι σχεδόν κανείς δεν φοράει μάσκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->