Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελεύθερος υπό όρους 48χρονος Τούρκος καταδικασθείς για τα 700 κιλά χασίς στην Νίσυρο

Ελεύθερος υπό όρους 48χρονος Τούρκος καταδικασθείς για τα 700 κιλά χασίς στην Νίσυρο
Το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας έκανε δεκτό εν μέρει το αίτημα των αλλοδαπών και συγκεκριμένα ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικού για τον 57χρονο αλλά και ως προς την ποινή για τους τρεις άνδρες συνολικά

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, 48χρονος Τούρκος με Ελβετική υπηκοότητα που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση των 700 κιλών χασίς που εντοπίστηκαν το καλοκαίρι του 2017, σε ιστιοφόρο ανοικτά της Νισύρου!
Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχει επιβληθεί στον 48χρονο, υπεβλήθη από τους δικηγόρους και έγινε δεκτή κατά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 14 Ιουνίου, και αφού είχε προηγηθεί η αναίρεση μέρους της καταδικαστικής από το Εφετείο απόφασης των εμπλεκομένων, από τον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με το rodiaki.
Έτσι, ο 48χρονος αφήνεται ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ή στην Ελβετική Πρεσβεία στη χώρα μας (καθώς έχει ελβετική υπηκοότητα).
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 48χρονος μαζί με τον 57χρονο (καπετάνιο) συγκατηγορούμενο του είχαν προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η τελεσίδικη απόφαση που είχε ληφθεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε βάρος τους.
Το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας έκανε δεκτό εν μέρει το αίτημα των αλλοδαπών και συγκεκριμένα ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικού για τον 57χρονο αλλά και ως προς την ποινή για τους τρεις άνδρες συνολικά.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου (τον Φεβρουάριο του 2020) ο 48χρονος καταδικάστηκε (τελεσίδικα) σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ επιβλήθηκε στον 44χρονο Τούρκο κατηγορούμενο ο οποίος επέβαινε στο σκάφος μαζί με τον 48χρονο με τον οποίο έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, ενώ επτά χρόνια κάθειρξη και 30.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε στον 57χρονο καπετάνιο του ιστιοφόρου. Σημειώνεται πως πρωτόδικα και στους τρεις κατηγορούμενους αλλοδαπούς τουρκικής καταγωγής είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης