Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιχείρηση διάσωσης 108 μεταναστών στη Δήλο – Επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο, αγνοούνται άλλοι τέσσερις

Επιχείρηση διάσωσης 108 μεταναστών στη Δήλο – Επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο, αγνοούνται άλλοι τέσσερις
Συνεχίζονται οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα, όσο και με ιδιωτικά σκάφη,  για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων αγνοουμένων
Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον 108 μετανάστες, εκ των οποίων 21 παιδιά, 24 γυναίκες και 63 άνδρες, που επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος νοτιοδυτικά της Δήλου υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, διεσώθησαν τα μεσάνυχτα μετά από ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των διασωθέντων, αγνοούνται άλλοι τέσσερις.
Από τους 108 διασωθέντες, οι 3 έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.
Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού παραπλέοντα πλοία και ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο.
Αρχικά το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ενώ στην συνέχεια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος πως στο ιστιοφόρο σημειώνονταν εισροή υδάτων αποφασίσθηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμένα Μυκόνου, για την μεταφορά των αλλοδαπών με επιβατικές λάντζες.
Τελικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 19/6 οι 108 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Μύκονο, ενώ συνεχίζονται και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα, όσο και με ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων αγνοουμένων.
Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, κανείς από τους διασωθέντες δεν έφερε σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος δεν έφερε κανέναν σωστικό εξοπλισμό.
Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορό μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών.

Πλακιωτάκης: Πρώτη προτεραιότητα της είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής

«Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα πρώτη προτεραιότητα της είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης, με αφορμή την επιχείρηση διάσωσης 108 μεταναστών νοτιοδυτικά της Δήλου, μετά από ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος.
Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «για μια ακόμα φορά το Λιμενικό Σώμα έσωσε ζωές, που τα αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, χωρίς έστω στοιχειώδη μέτρα προστασίας.
Συγχαίρω όλες και όλους για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, σε ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες.
Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα πρώτη προτεραιότητα της είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Μηταράκης: Η Τουρκία μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά συνεργαζόμενη με ΕΕ - Ελλάδα στην προστασία ανθρώπινων ζωών 

Η Τουρκία μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά, συνεργαζόμενη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα για να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές
και να εκριζώσει δίκτυα λαθροδιακινητών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016", σχολιάζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σχετικά με το ναυάγιο νοτιοδυτικά της Δήλου και την επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων μεταναστών.
Συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης γράφει στην ανάρτησή του στο twitter: "8 μετανάστες αγνοούνται και 104 διασώθηκαν στις Κυκλάδες από ένα ιστιοπλοϊκό που έφυγε από τις τουρκικές ακτές για την Ευρώπη.
Η Τουρκία μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά, συνεργαζόμενη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, για να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές και να εκριζώσει δίκτυα λαθροδιακινητών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016".
000_8.JPG

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης