Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τελικά η φυσική ανοσία είναι ανώτερη από τα εμβόλια της Pfizer αναφέρει μελέτη στο New England Journal of Medicine

Τελικά η φυσική ανοσία είναι ανώτερη από τα εμβόλια της Pfizer αναφέρει μελέτη στο New England Journal of Medicine
H δαιμονοποίηση και ο πανικός, η υστερία και τα lobbies των φαρμακευτικών εταιριών κατάφεραν να επιβληθούν παραβιάζοντας τους κανόνες της επιστήμης

Κατά την διάρκεια της πανδημίας, πολλοί είχαν υποστηρίξει ότι η φυσική ανοσία είναι ανώτερη από τα εμβόλια.
Ωστόσο η δαιμονοποίηση και ο πανικός, η υστερία και τα lobbies των φαρμακευτικών εταιριών κατάφεραν να επιβληθούν παραβιάζοντας τους κανόνες της επιστήμης.
Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine επιβεβαιώνει ότι «η φυσική ανοσία κερδίζει ξανά». Μελέτη δείχνει ότι η ανοσία που προέρχεται από λοιμώξεις είναι ανώτερη από τα εμβόλια για τον Covid 19.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι η προστασία από τον COVID-19 μέσω της φυσικής ανοσίας ήταν ανώτερη από αυτή των δόσεων εμβολίου της Pfizer για τον COVID μέσα στον ίδιο χρόνο που μεσολάβησε μεταξύ ατόμων με τα ίδια χαρακτηριστικά.

«Η φυσική ανοσία κερδίζει ξανά», έγραψε στο Twitter ο Martin Adel Makary, ερευνητής δημόσιας πολιτικής στο Johns Hopkins University, αναφερόμενος στη νέα μελέτη.
«Η προστασία της φυσικής ανοσίας ήταν υψηλότερη από αυτή που παρείχε η δεύτερη δόση εμβολίου μεταξύ μη μολυσμένων ατόμων», καταλήγει η μελέτη.

«Η μόλυνση από το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο ή SARS-CoV-2 παρέχει φυσική ανοσία έναντι της επαναμόλυνσης», αναφέρει η μελέτη, προσθέτοντας ότι πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει «μείωση της ανοσίας που παρέχεται από το εμβόλιο της Pfizer»

Η μελέτη χρησιμοποίησε τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ από το 2021, σε μια εποχή που κυριαρχούσε η παραλλαγή Delta, μεταξύ ατόμων που είχαν μολυνθεί στο παρελθόν με τον Covid 19.

«Τα δεδομένα οροθετικού επιπολασμού των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνουν ότι το 58% όσων είχαν ήδη μολυνθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (75% του παιδικού πληθυσμού) έχει αποκτήσει ανοσία από φυσική λοίμωξη, ο κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου κατά την επαναμόλυνση είναι εντυπωσιακά χαμηλός», δήλωσε καρδιολόγος που έχει δει μεγάλη αύξηση στα καρδιακά προβλήματα από τότε που κυκλοφόρησαν τα εμβόλια.

«Ως εκ τούτου, η συνεχιζόμενη αδιαφορία για την ανοσία από τη φυσική μόλυνση δεν είναι μόνο αντίθετη με την επιστήμη, αλλά και μια κατάφωρη προσβολή της ιατρικής δεοντολογίας», πρόσθεσε.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι ειδικοί στη δημόσια υγεία αγνόησαν, ακόμη και υποτίμησαν την ανοσία μετά από φυσική μόλυνση, δίνοντας αποκλειστικά έμφαση στην ανοσία από τα εμβόλια για τον COVID.
Πολλοί άνθρωποι έχουν αναγκαστεί ανήθικα να εμβολιαστούν λόγω της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, ειδικά όσοι δεν απέκτησαν την ανοσία από τη φυσική μόλυνση.
Πλήθος μελετών έχει δείξει ότι η ανοσία μετά τη φυσική μόλυνση από τον COVID είναι καλύτερη από την ανοσία μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID».
Screen-Shot-2022-06-15-at-10.32.07-AM.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης