Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιάννης Μαντζουράνης: «Σολομώντεια» η εισαγγελική πρόταση για τη δήθεν σκευωρία της Novartis

Γιάννης Μαντζουράνης: «Σολομώντεια» η εισαγγελική πρόταση για τη δήθεν σκευωρία της Novartis
Η απαλλακτική πρόταση για τους δημοσιογράφους Κ. Βαξεβάνη, Γ. Παπαδάκου, και Γ. Φιλιππάκη είναι νίκη της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας αλλά η παραπομπή τριών εισαγγελέων και ενός τέως υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ, διατηρεί ζωντανό το μητσοτακικό εφεύρημα της σκευωρίας
Ο δικηγόρος του Νίκου Παππά και του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννης Μαντζουράνης, με αφορμή την εισαγγελική πρόταση για το σκάνδαλο Novartis με δήλωσή του επισημαίνει πως είναι μια «σολομώντεια» επιλογή που ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί.
Η απαλλακτική πρόταση για τους δημοσιογράφους Κ. Βαξεβάνη, Γ. Παπαδάκου, και Γ. Φιλιππάκη είναι νίκη της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας αλλά η παραπομπή τριών εισαγγελέων και ενός τέως υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ, διατηρεί ζωντανό το μητσοτακικό εφεύρημα της σκευωρίας.
Παράλληλα επισημαίνει ότι οι αποκαλύψεις του Βαξεβάνη και της Παπαδάκου αποκλείονται από το ακροατήριο του ειδικού δικαστηρίου, με προφανή στόχο να στραφεί η προσοχή της κοινής γνώμης στον τέως υπουργό και τους τρεις εισαγγελείς.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη:
 
«Η εισαγγελική πρόταση για την δήθεν σκευωρία Novartis ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί. Προτείνει αφενός μεν την παραπομπή τριών εισαγγελέων και ενός τέως υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ, αφετέρου δε την μη παραπομπή όλων των υπολοίπων κατηγορουμένων, δημοσιογράφων και άλλων.
Αυτή η «σολομώντεια» επιλογή αποτελεί κατ’ αρχάς νίκη της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Οι αυτουργοί των διώξεων υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν μπροστά στο κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε η ακραία αυθαιρεσία τους και να εγκαταλείψουν τα τιμωρητικά τους σχέδια για τους δημοσιογράφους Κ. Βαξεβάνη, Γ. Παπαδάκου, και Γ. Φιλιππάκη.  
Από την άλλη όμως, η εισαγγελική πρόταση διατηρεί ζωντανό το μητσοτακικό εφεύρημα της σκευωρίας. Οι αποκαλύψεις του Βαξεβάνη και της Παπαδάκου αποκλείονται από το ακροατήριο του ειδικού δικαστηρίου, με προφανή στόχο να στραφεί η προσοχή της κοινής γνώμης στον τέως υπουργό και τους τρεις εισαγγελείς. Η ταχύτητα κατάθεσης της εισαγγελικής πρότασης δεν μαρτυρεί ιδιαίτερη περίσκεψη κατά τη σύνταξη της, πλην όμως εξηγείται ευχερώς εάν ληφθεί υπόψη ότι στους εκλογικούς σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη εντάσσεται και η εκδίκαση των κατηγοριών εναντίον του Νίκου Παππά και του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου μέσα στην προεκλογική περίοδο.
Το δημοκρατικό αίτημα για ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης καθίσταται με την εξέλιξη αυτή ακόμα πιο επίκαιρο και κρίσιμο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης