Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την Αλβανία και όχι τη Μύκονο είχαν τελικά προορισμό τα λιοντάρια και η τίγρης - Η εξήγηση

Την Αλβανία και όχι τη Μύκονο είχαν τελικά προορισμό τα λιοντάρια και η τίγρης - Η εξήγηση
Ήταν μια εξαγωγή από Σλοβακία προς Αλβανία, μπήκε σε εμάς από Προμαχώνα και βγήκε από Ευζώνους και όλη αυτή η διαδρομή γίνεται γιατί δεν υπάρχει κτηνιατρικός έλεγχος

Σάλος προκλήθηκε με την εικόνα των δύο λιονταριών και της τίγρης στοιβαγμένα σε μικρά κλουβιά να περνούν από το τελωνείο Προμαχώνα.
Αρχικά η εικόνα των δύο λιονταριών στα μικρά κλουβιά τους, στοιβαγμένα σε ένα φορτηγό που δημοσίευσε η ΕΡΤ συνοδευόταν από την πληροφορία ότι τα ζώα είχαν προορισμό τη Μύκονο, μια πληροφορία που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων δεδομένου ότι δεν υπάρχει ζωολογικός κήπος στο νησί και ότι αυτή την περίοδο δεν δραστηριοποιείται κάποιο τσίρκο εκεί.
Άρα δημιουργούνταν ερωτηματικά για την μετάβαση τους στο νησί των ανέμων.
Μάλιστα, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη ζήτησε και επέμβαση εισαγγελέα.

Γιατί πέρασαν στην Ελλάδα

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει στο iefimerida o Προϊστάμενος του Τελωνείου Ευζώνων, Γιάννης Καρακασίδης τα τρία αυτά πανέμορφα άγρια ζώα που ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από τη Σλοβακία δεν είχαν προορισμό τη Μύκονο αλλά την Αλβανία αλλά πέρασαν αναγκαστικά από την Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχει σε όλα τα συνοριακά σημεία κτηνιατρικός έλεγχος, που απαιτούνταν σε αυτή την περίπτωση. Έτσι, αναγκαστικά χθες το πρωί μπήκαν για λίγο στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα και στη συνέχεια βγήκαν από τους Ευζώνους.
«Ήταν μια εξαγωγή από Σλοβακία προς Αλβανία, μπήκε σε εμάς από Προμαχώνα και βγήκε από Ευζώνους και όλη αυτή η διαδρομή γίνεται γιατί δεν υπάρχει κτηνιατρικός έλεγχος σε όλα τα συνοριακά και έπρεπε να περάσουν από συγκεκριμένα σημεία. Για αυτό μπήκαν από Προμαχώνα και βγήκαν από εμάς (σσ Ευζώνους) χθες το πρωί με προορισμό Αλβανία. Έχουν ήδη φθάσει στην Αλβανία φαντάζομαι.
Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα χαρτιά. Από εμάς βγήκε ένα φορτηγό με διασάφιση εξαγωγής από Σλοβακία προς Αλβανία. ΛΕγινε ο κτηνιατρικός έλεγχος από τους κτηνιάτρους του ΣΥΚΕ Ευζώνων και δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης