Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρκαγιά στην Πάρο: Μικρές αναζωπυρώσεις, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Πυρκαγιά στην Πάρο: Μικρές αναζωπυρώσεις, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Δύο αεροσκάφη θα επιχειρήσουν για την κατάσβεση της φωτιάς

Μικρές αναζωπυρώσεις καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Πάρο όπου μαίνεται φωτιά από τις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας 13/6 στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου.
Η φωτιά έκαιγε περιοχή με χαμηλή βλάστηση από την πλευρά του Μώλου και του Καλόγερου και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Πίσω Λιβάδι, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, αν και υπήρχε ανησυχία για ένα δασύλλιο με πυκνή βλάστηση.
Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις ενώ είχαν δημιουργηθεί περισσότερα από δύο μέτωπα.
Ωστόσο, ο κίνδυνος που υπήρχε για το μοναστήρι του Αγ. Αντωνίου, - στο οποίο δεν υπήρχαν άνθρωποι -, καθώς και για κάποια σπίτια, αποφεύχθηκε.
Πάντως, από νωρίς το πρωί έχουν ενισχυθεί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Δύο αεροσκάφη θα πραγματοποιήσουν ρίψεις από αέρος, ενώ ακτοπλοϊκώς μεταβαίνει από τη Σύρο 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αν και κατά τη διάρκεια της νύχτας η πυρκαγιά παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα, σήμερα τα ξημερώματα υπήρξαν μικρές αναζωπυρώσεις.
Για τον λόγο αυτό κρίθηκε σωστή η ενίσχυση των δυνάμεων, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η πυρκαγιά.
Συνολικά, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές, αλλά και κάτοικοι με πυροσβεστήρες, λάστιχα, χωματουργικά μηχανήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης και προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης