Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προειδοποίηση Τζανάκη: Φόβοι για έξαρση covid το καλοκαίρι – Στις 100 οι ημερήσιες εισαγωγές

Προειδοποίηση Τζανάκη: Φόβοι για έξαρση covid το καλοκαίρι – Στις 100 οι ημερήσιες εισαγωγές
Οι μισοί από τους οποίους αυτοδιαγιγνώσκονται, δεν δηλώνουν το κρούσμα υποστήριξε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Για πρώιμη έξαρση της επιδημίας covid μέσα στο καλοκαίρι προειδοποιεί ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Τζανάκης υποστήριξε ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού υποτιμώνται λέγοντας ότι «οι μισοί από τους οποίους αυτοδιαγιγνώσκονται δεν δηλώνουν το κρούσμα».
«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε σωστή επιδημιολογική επιτήρηση» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος ανέδειξε, επίσης, και μια άλλη παράμετρο της μη δήλωσης ενός κρούσματος της Covid-19, επισημαίνοντας ότι θα τροποποιήσει το εμβολιαστικό του πρόγραμμα του καθενός το φθινόπωρο.
Σχολιάζοντας την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μετά τη χαλάρωση των μέτρων ο κ.Τζανάκης επισήμανε ότι «σταμάτησε η μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και επανήλθαμε στις 100 εισαγωγές την ημέρα», γεγονός που όπως είπε, επιβεβαιώνει ότι έχουμε περισσότερα κρούσματα από τα όσα ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.
«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ο κορωνοϊός και όχι τα υπόλοιπα.
Η μάσκα θα πρέπει να αφαιρεθεί εκεί που πρέπει.
Με ατομική ευθύνη του καθενός θα πρέπει να φοράμε τη μάσκα, ιδίως όπου υπάρχει επισφαλές. επιδημιολογικό περιβάλλον» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης