Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα επισκέφτηκε το πλοίο που κατασχέθηκε στην Κάρυστο

Ο Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα επισκέφτηκε το πλοίο που κατασχέθηκε στην Κάρυστο
Μετά την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να κατασχέσει το υπό ιρανική σημαία πλοίο που μετέφερε πετρέλαιο, το Ιράν κατέλαβε δύο ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο
Σχετικά Άρθρα

Ο πρέσβης του Ιράν στην Αθήνα επισκέφθηκε το πλοίο Lana υπό σημαία Ιράν, που κατασχέθηκε στις 19 Απριλίου από τις ελληνικές αρχές μετά από εντολή των ΗΠΑ.
Το πλοίο έχει ελλιμενίσει στο λιμάνι της Καρύστου, όπως αναφέρει η ιρανική ιστοσελίδα, ifpnews.
Ο Ιρανός πρέσβης, Naderi είπε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ότι το Ιράν θα προβεί σε πλήρεις διπλωματικές ενέργειες για να αποτρέψει τις ”πειρατείες από τις ΗΠΑ στα ελληνικά ύδατα και να προστατεύσει τις περιουσίες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν”.
Ο Ahmad Naderi είχε συνομιλίες και με τον καπετάνιο του πλοίου.
Ο Ιρανός πρεσβευτής είπε ότι το Ιράν και η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να μην επιτρέψουν σε τρίτους ναιαταράξουν τους ιστορικούς δεσμούς Τεχεράνης-Αθηνών, αναφερόμενος στις ΗΠΑ.
Μετά την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να κατασχέσει το υπό ιρανική σημαία πλοίο που μετέφερε πετρέλαιο, το Ιράν κατέλαβε δύο ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο.
Πριν από την κατάσχεση, το Ιράν κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή στην Τεχεράνη για να διαμαρτυρηθεί για την κίνηση της Αθήνας να κατάσχει ιρανικό πετρέλαιο, το οποίο παραδόθηκε στις ΗΠΑ, αναφέρει η ιρανική ιστοσελίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης