Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος για ευλογιά των πιθήκων: Δεν θα δούμε πανδημία – Πιο ανησυχητικές οι υποπαραλλαγές 4 και 5 του κορωνοϊού

Βασιλακόπουλος για ευλογιά των πιθήκων: Δεν θα δούμε πανδημία – Πιο ανησυχητικές οι υποπαραλλαγές 4 και 5 του κορωνοϊού

O ιός από τον οποίο προέρχεται η ευλογιά των πιθήκων παθαίνει λιγότερες μεταλλάξεις και δεν πρόκειται να δούμε πανδημία,  ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος

Υποχρεωτική για όλους θα πρέπει να είναι η τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού από τον Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Βασιλακόπουλο.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι είμαστε σε σαφή αποδρομή της πανδημίας και πως έχουμε και περισσότερα όπλα για να την αντιμετωπίσουμε.
Σημείωσε δε, πως οι υποπαραλλαγές 4 και 5 είναι πιο ανησυχητικές από την ευλογιά των πιθήκων, που -όπως είπε- είναι ανησυχητική μόνο για οργανισμούς που δεν έχουν ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως τα παιδιά.
Ο κ. Βασιλακόπουλος για την ευλογιά των πιθήκων, ανέφερε ότι αυτός είναι ένας ιός DNA και όχι RNA ιός και δεν είναι τόσο μεταδοτική ασθένεια όσο ο κορωνοϊός.
Όπως εξήγησε, ο ιός από τον οποίο προέρχεται η ευλογιά των πιθήκων παθαίνει λιγότερες μεταλλάξεις και δεν πρόκειται να δούμε πανδημία.
Αν δεν είχαμε περάσει τον κορωνοϊό αυτό θα συζητιόταν μόνο σε ιατρικά συνέδρια και περιοδικά, σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης