Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στη Δυτική Αττική ο Στυλιανίδης: Έχουν μπει τα θεμέλια για μια νέα διαχείριση του κινδύνου με βάση την πρόληψη

Στη Δυτική Αττική ο Στυλιανίδης: Έχουν μπει τα θεμέλια για μια νέα διαχείριση του κινδύνου με βάση την πρόληψη
Η νέα Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια θα λειτουργήσει σύντομα ως πρότυπο έργο

«Η Δυτική Αττική είναι μια περιοχή ιδιαίτερα ευάλωτη, είναι η πολλοστή φορά που την επισκεπτόμαστε όλη η ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην προσπάθειά μας να δώσουμε έμπρακτες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι σε αυτή την αντιπυρική περίοδο, οι επιπτώσεις από ενδεχόμενες πυρκαγιές θα είναι όσο το δυνατό πιο περιορισμένες», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης.
Ο κ. Στυλιανίδης επισκέφτηκε τη Δυτική Αττική με στόχο την ενίσχυση του συντονισμού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και με όλους τους συναρμόδιους φορείς, για την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της περιοχής.
Ο Υπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της νέας Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια, συνοδευόμενος και από τον Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστο Στάθη.
Η Ακαδημία θα λειτουργήσει σύντομα ως πρότυπο έργο, αναδιαμορφώνεται πλήρως το τοπίο του εθελοντισμού στη χώρα. Πρόκειται για μια σχολή «ανοιχτή» στην κοινωνία, όπου εθελοντές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και απλοί πολίτες, θα μπορούν να ακολουθήσουν υψηλών προδιαγραφών προγράμματα εκπαίδευσης, λαμβάνοντας σχετική εξειδίκευση και ανάλογη πιστοποίηση.
Το έργο κατασκευής της βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία αποπεράτωσης των εργασιών.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βιλίων, όπου συνομίλησε με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Σειρά συσκέψεων

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Μάνδρας – Ειδυλλίας, παρουσία του Δημάρχου, Χρήστου Στάθη, καθώς και των Αντιδημάρχων, ενώ αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Δημαρχείο Ελευσίνας, παρουσία του Δημάρχου, Αργύρη Οικονόμου, των Αντιδημάρχων, εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων και όλων των τοπικών φορέων.
Ο κ. Στυλιανίδης, μετά το πέρας της επίσκεψης, τόνισε ότι «η Δυτική Αττική είναι μια περιοχή ιδιαίτερα ευάλωτη – είναι η πολλοστή φορά που την επισκεπτόμαστε όλη η ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην προσπάθειά μας να δώσουμε έμπρακτες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι σε αυτή την αντιπυρική περίοδο, οι επιπτώσεις από ενδεχόμενες πυρκαγιές θα είναι όσο το δυνατό πιο περιορισμένες. Καταβάλλουμε μια κοινή προσπάθεια εστιάζοντας στην πρόληψη και την προετοιμασία/ετοιμότητα. Δεν είναι εύκολο, αλλά τα θεμέλια έχουν μπει. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες για να έχουμε άμεση επέμβαση και αποτελεσματική αντιμετώπιση στο πεδίο. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει να τονιστεί είναι ότι όλοι οι φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κοινωνία των πολιτών, είναι έτοιμοι να συνδράμουν στο δύσκολο έργο μας ενάντια στις φυσικές καταστροφές».
Ακόμη, ο Υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της προσφοράς των εθελοντών στο έργο της πυροπροστασίας, κάνοντας ειδική αναφορά και στην Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας. «Προσπαθούμε να συστηματοποιήσουμε αυτή τη σχέση Πολιτείας – εθελοντών και κάνουμε όχι απλώς βήματα προς τα εμπρός, αλλά άλματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι τον κ. Στυλιανίδη συνόδευσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευ. Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ιω. Πετρούτσος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Κώτσηρας, ο Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθ. Μπούρας, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Ελ. Κοσμόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->