Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο πατέρας του Ράινερ σπάει τη σιωπή του από τη Νορβηγία - Η αρπαγή του 6χρονου και η δικαστική κόντρα με την μητέρα

Ο πατέρας του Ράινερ σπάει τη σιωπή του από τη Νορβηγία - Η αρπαγή του 6χρονου και η δικαστική κόντρα με την μητέρα
Για πρώτη φορά ο Ρίκι Πέντερσον λύνει τη σιωπή του και μιλά για τη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του και τα συναισθήματά του που έχει κοντά του τον γιο του

Στη Νορβηγία βρίσκεται ο μικρός Ράινερ, τον οποίο άρπαξε ο πατέρας του την περασμένη Τρίτη από το σπίτι στο οποίο ο εξάχρονος διέμενε με τη μητέρα και τη γιαγιά του, στην Κηφισιά.
Για πρώτη φορά ο Ρίκι Πέντερσον λύνει τη σιωπή του και μιλά για τη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του και τα συναισθήματά του που έχει κοντά του τον γιο του.
"Είμαι πραγματικά ανακουφισμένος που ο γιος μου είναι και πάλι μαζί μου ασφαλής σχεδόν δύο χρόνια μετά την αρπαγή του" είπε στο "Live News", σημειώνοντας πως καταλαβαίνει την απογοήτευση της μητέρας αλλά δεν κατανοεί τις ψευδείς όπως λέει κατηγορίες εναντίον του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας απάντησε και στις κατηγορίες της μητέρας για ενδοοικογενειακή βία που μάλιστα έφτασε και στο σημείο απειλής με μαχαίρι.
"Η μητέρα είχε την δυνατότητα να μιλήσει ελεύθερα ενώπιον του δικαστηρίου στην Νορβηγία αλλά επέλεξε να μην το πράξει.
Το παιδί χρειάζεται φροντίδα και όχι πόλεμο" δήλωσε.
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο Νορβηγός δικηγόρος του πατέρα περιέγραψε πως είναι σήμερα ο μικρός Ράινερ.
"Χτες συναντήθηκε με τα ξαδέλφια του. Είναι ίδιας ηλικίας, έπαιξαν μαζί και είναι κάπως παράξενο διότι ήταν σαν να μην υπήρξαν αυτά τα δύο χρόνια απουσίας.
Επανασυνδέθηκαν αμέσως λες και έπαιζαν μαζί και την προηγούμενη μέρα" δήλωσε.
Σήμερα ο μικρός Ράινερ υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, με τον πατέρα να εκφράζει τους φόβους του πως δεν τρεφόταν καλά στην Ελλάδα.
"Το παιδί είναι με τον πατέρα στους γιατρούς για να κάνει ένα γενικό τσεκ απ γιατί υπάρχουν υποψίες πως δεν τρεφόταν καλά" συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Φίλος του πατέρα ο κουκουλοφόρος

Όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος, ο μεγαλόσωμος άνδρας με κουκούλα που άρπαξε το παιδί από το σπίτι στην Κηφισιά ήταν φίλος του πατέρα.
"Είναι μια πολύ δραματική ιστορία. Αυτό που συνέβη είναι ότι ένας φίλος του πατέρα πλησίασε το παιδί και τον ρώτησε "ο πατέρας σου είναι εδώ κοντά, θες να πας σπίτι μαζί του;" και το παιδί απάντησε "Ναι! Θέλω να πάω σπίτι!".
Αν το παιδί έλεγε "όχι, θέλω να μείνω με την μαμά" όλη η επιχείρηση θα είχε εγκαταλειφθεί" ανέφερε.
Ο πελάτης του δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για το πώς κατάφερε να βγάλει το παιδί από την χώρα τονίζοντας πάντως πως ταξίδεψαν με προγραμματισμένη πτήση.
"Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες για την επιστροφή αλλά καταλαβαίνω πως ταξίδεψαν με μια κανονική πτήση" πρόσθεσε ο δικηγόρος και υποστήριξε τον εντολέα του δηλώνοντας πως δεν έκανε κάτι λάθος, "γιατί αυτό που έκανε στην πραγματικότητα είναι να πάρει πίσω το παιδί που έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα".

"Ο Ράινερ δεν ζήτησε τη μητέρα του"

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η πλευρά του πατέρα ισχυρίζεται πως ο μικρός δεν έχει αναζητήσει καθόλου μέχρι σήμερα την μητέρα του, με την οποία συζούσε τους τελευταίους μήνες.

"Όχι, ρώτησα τον πατέρα αν είχε σημάδια που να δείχνουν ότι του λείπει η μητέρα του αλλά μέχρι στιγμής όχι" υποστηρίζει ο δικηγόρος του πατέρα.

Το "Live News" δημοσίευσε τέλος και το έγγραφο με την απόφαση του νορβηγικού δικαστηρίου για την επιμέλεια του Ράινερ.

Ετυμηγορία νορβηγικού δικαστηρίου:

  1. Ο Ricky Christopher Land Pedersen θα έχει την αποκλειστική γονική ευθύνη για τον Rainer Jason Pedersen
  2. Η Nina Gabriella Viatto δεν θα έχει επαφή με τον Rainer Jason Pedersen

Ο μικρός Ράινερ εκτός απρόοπτου θα αρχίσει να πηγαίνει ξανά σε νορβηγικό σχολείο το ερχόμενο φθινόπωρο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης