Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γαλιατσάτος (Johns Hopkins): Ξέρουμε τον ιό της ευλογιάς, έχουμε φάρμακα και εμβόλιο

Γαλιατσάτος (Johns Hopkins): Ξέρουμε τον ιό της ευλογιάς, έχουμε φάρμακα και εμβόλιο
Ερωτηματικό το πώς αυτός ο ιός βγήκε από την Αφρική και έφτασε σε Ευρώπη, ΗΠΑ είπε ο κ.Γαλιατσάτος
Σχετικά Άρθρα

Καθησυχαστικός για τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε Ευρώπη και ΗΠΑ εμφανίστηκε ο επικεφαλής μονάδας Covid και καθηγητής του John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, ο οποίος υπογράμμισε πως πρόκειται για έναν ιό που υπάρχει εδώ και 70 χρόνια και οι γιατροί ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν.
«Δεν χρειάζεται ο ίδιος φόβος που είχαμε με τον Covid.
Το 2019 μάθαμε για τον κορωνοϊό στην Κίνα, επειδή βλέπαμε πολλούς ανθρώπους να πηγαίνουν στα νοσοκομεία.
Με την ευλογιά των πιθήκων οι ασθενείς πάνε στα ιατρεία επειδή βλέπουν τα σημάδια στο δέρμα τους και είναι ένα ιός που γνωρίζουμε εδώ και 70 χρόνια.
Αυτό είναι σπουδαίο γιατί ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε.
Έχουμε φάρμακα και εμβόλια» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γαλιατσάτος, επισημαίνοντας ότι με τον κορωνοϊό οι επιστήμονες ήταν ανήσυχοι, γιατί οι ασθενείς ήταν ασυμπτωματικοί και κολλούσε ο ένας τον άλλον χωρίς να το γνωρίζουν.
«Στην ευλογιά των πιθήκων την κολλάς στον άλλον όταν έχεις συμπτώματα», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Το ερωτηματικό

Ο κ. Γαλιατσάτος επισήμανε ότι το ερώτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η επιστημονική κοινότητα είναι πώς βγήκε αυτό το μικρόβιο έξω από την Αφρική κι έφτασε στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
«Στην αρχή σκεφτόμασταν μήπως αυτός ο ιός έχει αλλάξει, μήπως υπάρχει κάποια μετάλλαξη και μπορείς να κολλήσεις με την αναπνοή, όμως αυτό δεν ισχύει» ανέφερε ο κ.Γαλιατσάτος, ο οποίος ερωτηθείς αν θα πρέπει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, ανέφερε ότι ενδεχομένως να χρειαστεί.
«Το εμβόλιο της ευλογιάς που έκαναν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας πιστεύουμε ότι ακόμα δουλεύει και θα βοηθήσει για την ευλογιά των πιθήκων.
Το CDC και ο FDA λένε ότι το εμβόλιο θα είναι ένα εργαλείο για εμάς.
Μάλιστα, έχουμε φτιάξει κι εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων» τόνισε ο κ.Γαλιατσάτος, ο οποίος συνέστησε προσοχή και όχι πανικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->