Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Έχει εντοπιστεί σε Ευαγγελισμό και άλλα νοσοκομεία της Αθήνας ο μύκητας Candida Auris

Μαγιορκίνης: Έχει εντοπιστεί σε Ευαγγελισμό και άλλα νοσοκομεία της Αθήνας ο μύκητας Candida Auris
Εμφανίζεται κυρίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων, απειλώντας τους ασθενείς είπε ο κ.Μαγιορκίνης

Την θέση πως ο μύκητας Candida Auris που φέρεται να έχει προκαλέσει επικίνδυνες λοιμώξεις, έχει εντοπιστεί στον Ευαγγελισμό και σε άλλα νοσοκομεία της Αθήνας διατύπωσε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι δεν αποτελεί πρόσφατη ανακάλυψη αυτός ο μύκητας και πως υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
Ωστόσο τόνισε το προφίλ του δίνει ένα πλεονέκτημα ώστε να αναπτύσσεται σε συνθήκες όπου χρησιμοποιούνται πολλά αντιβιοτικά.
«Για αυτόν τον λόγο εμφανίζεται κυρίως στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, απειλώντας παράλληλα τους ασθενείς των ΜΕΘ, άτομα με βαριές ανοσοκαταστολές αλλά και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας σε όργανα όπως στους πνεύμονες.
Ο μύκητας δεν προκαλεί πρόβλημα σε μέσο άνθρωπο, δεν θα δούμε υγιή άνθρωπο να πεθαίνει» είπε ο κ.Μαγιορκίνης, υποστηρίζοντας πως υπάρχει τρόπος να ανιχνευτεί με εργαστηριακές διαδικασίες, πιο εύκολες τα τελευταία χρόνια, που μπορούν να τον εντοπίσουν με ένα μικρό ποσοστό λάθους.
«Μπορούν να το απολυμάνουν.
Υπάρχει πιθανότητα όμως να επανέρχεται, εμφανίζεται ιδιαίτερη αντοχή» είπε ο κ.Μαγιορκίνης υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει νοσοκομείο σε παγκόσμια κλίμακα που να μην έχει αυτό τον μύκητα.
«Βρίσκεται παντού απλά στις ΜΕΘ βρίσκει τρόπο και αναπτύσσεται.
Αν έχουν μπει τα σωστά πρωτόκολλά για τους μύκητες τους ανιχνεύουν και τους βρίσκουν» τόνισε ο κ.Μαγιορκίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης