Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάλος με δημοσιογράφο της ΕΡΤ που αποκάλεσε πρίγκηπα τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ - Σφοδρά πυρά από την εφημερίδα «Αυγή»

Σάλος με δημοσιογράφο της ΕΡΤ που αποκάλεσε πρίγκηπα τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ - Σφοδρά πυρά από την εφημερίδα «Αυγή»
Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εμφάνιση του Νικόλαου Γλύξμπουργκ στην ΕΡΤ και, έτι περαιτέρω, το γεγονός ότι η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης τον αποκάλεσε «πρίγκιπα».
Πιο συγκεκριμένα, ο Νικόλαος βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ, μαζί με την πρόεδρο της AXION Hellas, παιδίατρο Σάντη Κορμά, για τις δραστηριότητες της οργάνωσης σε Φολέγανδρο, Σύμη, Χάλκη, Αστυπάλαια και Κίμωλο.
Παρουσιάζοντας τους καλεσμένους, στη ζωντανή σύνδεση από το λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, η δημοσιογράφος προσφώνησε τον Νικόλαο «πρίγκιπα».
Στην ηλεκτρονική έκδοσή της, η «Αυγή» έκανε λόγο για «ασύλληπτη πρόκληση», ρωτώντας αν η δημοσιογράφος πήρε πρωτοβουλία και αποκάλεσε πρίγκιπα τον γιο του Γλύξμπουργκ ή είχε δοθεί εντολή γι' αυτού τους είδους την προσφώνηση.

 


«... η δημοσιογράφος ρώτησε τον γιο του Γλύξμπουργκ, λέγοντας: «Πρίγκιπα Νικόλαε υπάρχει και ένα κομμάτι εκπαιδευτικό, μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτό;» με τους παρουσιαστές και πάλι να σιωπούν, θεωρώντας ό,τι πιο φυσικό να συνομιλεί η δημόσια τηλεόραση με έναν μαϊμού πρίγκιπα» έγραψε η «Αυγή».

Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, σχολίασε: «Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σκωτία για να “πάρει ιδέες αξιοποίησης του Τατοΐου”, σήμερα το πρωί η δημόσια τηλεόραση αποκαλούσε τον υιό του τέως μονάρχη της Ελλάδας “πρίγκιπα”. Να ενημερώσουμε την κυβέρνηση και την ΕΡΤ1 ότι την 8η Δεκεμβρίου του 1974 με δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός κατάργησε τη μοναρχία. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον βασιλείς, πρίγκιπες και πριγκίπισσες».
Αντιδράσεις ωστόσο υπήρξαν και σε άλλα μέσα ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης