Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έφεση κατά του βουλεύματος για τη φονική φωτιά στο Μάτι άσκησε η Εισαγγελία Εφετών

Έφεση κατά του βουλεύματος για τη φονική φωτιά στο Μάτι άσκησε η Εισαγγελία Εφετών
Ο εισαγγελέας Εφετών Παν. Μεϊδάνης έκρινε πως υπάρχει απόλυτη ακυρότητα για στη συγκεκριμένη διάταξη του βουλεύματος για τη συνέχιση της ανάκρισης
Σχετικά Άρθρα

Έφεση κατά του βουλεύματος για τη φονική φωτιά στο Μάτι άσκησε η Εισαγγελία Εφετών.
Βάσει του βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών είχε διαταχθεί η συνέχεια της ανάκρισης για πέντε πρώην υψηλόβαθμους αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας για αναβαθμισμένο κατηγορητήριο και συγκεκριμένα για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης.
Ο εισαγγελέας Εφετών Παν. Μεϊδάνης έκρινε πως υπάρχει απόλυτη ακυρότητα για στη συγκεκριμένη διάταξη του βουλεύματος για τη συνέχιση της ανάκρισης.
Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, η απόλυτη ακυρότητα έχει προκληθεί από το γεγονός ότι, κατά τον νόμο, για να συνεχιστούν ανακριτικές πράξεις για αναβάθμιση της κατηγορίας, οφείλει πρώτα να έχει ενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας, άλλως η ακυρότητα είναι απόλυτη.
Σε ό,τι αφορά το σκέλος του βουλεύματος που αφορά την απαλλαγή των υπολοίπων 10 προσώπων, αστυνομικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, ο εισαγγελέας Εφετών έκρινε ότι για έξι από αυτούς προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις και θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη.
Τέλος, ο εισαγγελέας θέτει και ζήτημα αρνητικής υπέρβασης εξουσίας, λόγω ανυπαρξίας του διατακτικού του βουλεύματος ως προς 13 κατηγορούμενους που έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν.
Πλέον η δικογραφία, μετά την έφεση του εισαγγελέα, θα αξιολογηθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης