Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Έχει μολυνθεί το 60% των παιδιών – Με σχετική ασφάλεια το άνοιγμα των σχολείων

Τζανάκης: Έχει μολυνθεί το 60% των παιδιών – Με σχετική ασφάλεια το άνοιγμα των σχολείων
Επί της ουσίας αφήσαμε τα παιδιά να νοσήσουν, να μολυνθούν είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα γίνεται με «σχετική ασφάλεια» διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης υποστήριξε ότι λόγω της οδηγίας του 50%+1 για το κλείσιμο τμημάτων λόγω κορωνοϊού, υπολογίζεται ότι έχει μολυνθεί το 60% των μαθητών.
«Πολλά παιδιά έχουν εμβολιαστεί και άλλα έχουν εμβολιαστεί και έχουν νοσήσει ταυτόχρονα και επομένως, έχουμε μια υβριδική ανοσοπροστασία σε μεγάλη έκταση στα σχολεία και νομίζω ότι είμαστε σχετικά ασφαλείς.
Θα πρέπει να πούμε για τα σχολεία, ότι λόγω του ότι στην ουσία πήραμε το μέτρο να κλείνουν στο 50% και πάνω, στην ουσία αφήσαμε τα παιδιά να νοσήσουν, να μολυνθούν.
Αυτό κάναμε.
Είναι μια στρατηγική που από πλευράς δημόσιας υγείας μπορεί να συζητηθεί, αλλά δεν μπορείς να την πεις λάθος.
Και αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στο 60% με 70% των παιδιών ανοσοπροστατευμένα, είτε γιατί εμβολιάστηκαν, είτε γιατί νόσησαν, είτε και για το συνδυασμό εμβολιασμού και νόσησης» είπε ο κ.Τζανάκης.
Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να σταματήσει να είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία, ο κ. Τζανάκης απάντησε ότι δεν πρέπει ποτέ να χαλαρώνουν ταυτόχρονα δύο σοβαρά μέτρα, και πως κάτι τέτοιο μπορεί να εξεταστεί αφού διαπιστωθεί το αποτύπωμα της μειωμένης επιδημιολογικής επιτήρησης στα σχολεία.
Συνέστησε παράλληλα στους γονείς να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε έλεγχο με το παραμικρό σύμπτωμα που θα εμφανίσουν στο ανώτερο αναπνευστικό ή εάν έρθουν σε επαφή με κάποιο κρούσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης