Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Εάν χρειαστεί, τα περιοριστικά μέτρα για covid θα επανέλθουν από 1η Σεπτεμβρίου

Παγώνη: Εάν χρειαστεί, τα περιοριστικά μέτρα για covid θα επανέλθουν από 1η Σεπτεμβρίου
Κανείς δεν αποκλείει νέες μεταλλάξεις υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως εάν υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας, θα επανέλθουν από 1η Σεπτεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στην πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και στην άρση των περιορισμών.
Όπως είπε η κα.Παγώνη, «πρέπει οπωσδήποτε να εξυπηρετηθούν οι non-covid ασθενείς», καθώς, όπως είπε, μέχρι τώρα ολόκληρα τμήματα είχαν μετατραπεί σε κλινικές covid λόγω των πολλών κρουσμάτων που χρειάζονταν εισαγωγή.
«Τώρα άρχισαν σιγά σιγά να απελευθερώνονται τμήματα και κλινικές στα νοσοκομεία» υποστήριξε η κα.Παγώνη, η οποία ερωτηθείσα για πιθανή έξαρση των κρουσμάτων, είπε ότι πλέον βοηθάει ότι καθόμαστε και σε εξωτερικούς χώρους.
«Εξωτερικοί χώροι σημαίνει μειωμένη μετάδοση» ανέφερε η κα.Παγώνη, εκτιμώντας πως στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα υπάρξει μια μικρή αύξηση στα κρούσματα λόγω Πάσχα.

Τι συμβαίνει με την ηπατίτιδα

Όσον αφορά στις περιπτώσεις κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, η κα.Παγώνη τόνισε ότι δεν έχει σχέση με τα εμβόλια.
«Η πιο πιθανή αιτία είναι ο αδενοϊός.
Τις ηπατίτιδες τις έχουμε και τις διαχειριζόμαστε τόσα χρόνια.
Αν χρειαστεί μεταμόσχευση για παιδιά υπάρχουν δύο κέντρα στην Ιταλία», είπε η κα Παγώνη αναφέροντας πως «όλοι μπορούν να κολλήσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης