Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μετά από 2 χρόνια τρομοκράτησης… δηλώνουν ότι τελείωσε η φάση της πανδημίας του covid 19 – Αποσύρουν μάσκες 22 κράτη

Μετά από 2 χρόνια τρομοκράτησης… δηλώνουν ότι τελείωσε η φάση της πανδημίας του covid 19 – Αποσύρουν μάσκες 22 κράτη
Η φάση της πανδημίας του covid 19 έχει τελειώσει
Σχετικά Άρθρα

Μετά από δύο χρόνια τρομοκράτησης της παγκόσμιας κοινωνίας από τους τρομολάγνους επιστήμονες για τον covid 19, μετά τα απαράδεκτα lockdowns και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ένα μέτρο νομικά και επιστημονικά ανήθικο… οι διεθνείς παράγοντες δηλώνουν ότι η φάση της πανδημίας του covid 19 τελείωσε…

Η φάση της πανδημίας του covid 19 έχει τελειώσει

Ο απόλυτος τρόμος των τελευταίων δύο ετών μπορεί να πλησιάζει επιτέλους στο τέλος του, καθώς όπως αναφέρει ο Dr. Anthony Fauci o αρμόδιος για τον covid 19 στις ΗΠΑ αναφέρει η «φάση πανδημίας» του COVID έχει τελειώσει.
«Βρισκόμαστε ειδικά στις ΗΠΑ έξω από τη φάση της πανδημίας», ανέφερε ο Fauci.
«Δηλαδή, δεν έχουμε 900.000 νέες μολύνσεις την ημέρα και δεκάδες και δεκάδες χιλιάδες σε νοσηλεία και χιλιάδες θανάτους. Είμαστε σε χαμηλό επίπεδο αυτή τη στιγμή».
Νωρίτερα, ο Fauci είχε αναγνωρίσει ότι ο COVID δεν θα «εξαφανιστεί» ποτέ και ότι «κάθε άτομο θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα για το ύψος του κινδύνου που θέλει να αναλάβει».

Παρά τον ευρέως αναφερόμενο καταστροφικό αντίκτυπο του lockdown, μερικοί άνθρωποι έχουν πληγεί για μια ζωή από την ανησυχητική υστερία που κυριάρχησε στην πανδημία και πιθανότατα θα συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να προβαίνουν σε αμφίβολους εμβολιασμούς για τα επόμενα χρόνια.
Πράγματι, πολλοί Αμερικανοί ετοιμάζονται τώρα να κάνουν το τέταρτο εμβόλιο για τον COVID-19, ακολουθώντας το παράδειγμα της Kamala Harris της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, η οποία κόλλησε Covid 19 παρ΄ ότι είχε εμβολιαστεί 4 φορές.

Εγκαταλείπουν την απαράδεκτη πολιτική μασκών για τον covid 22 κράτη

Συνολικά 22 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν εγκαταλείψει τις εντολές μάσκας από τον Ιανουάριο του 2022.
Καθώς οι συζητήσεις για τις μάσκες επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού ένας δικαστής απέρριψε μια ομοσπονδιακή εντολή για χρήση μάσκας σε ορισμένα ταξίδια, οι ΗΠΑ αποσύρουν όλα αυτά τα αναποτελεσματικά μέτρα που κυριάρχησαν σχεδόν 2 χρόνια.

Ηνωμένο Βασίλειο 19 Ιανουαρίου 2022

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Johnson ανακοίνωσε την απόσυρση των εντολών για μάσκα σε δημόσιους χώρους στις 19 Ιανουαρίου 2022, επικαλούμενος πληροφορίες από κυβερνητικούς ερευνητές που υποδηλώνουν ότι τα χειρότερα κρούσματα της παραλλαγής Omicron είχαν ήδη κορυφωθεί.
Επιπλέον, οι μάσκες προσώπου δεν απαιτούνται πλέον νομικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αγγλία.

Σκωτία 18 Απριλίου

Στις 18 Απριλίου, η Σκωτία εφάρμοσε τις αλλαγές που είχαν συζητηθεί προηγουμένως στις μάσκες και απέσυρε τη νομική απαίτηση για τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Το ίδιο ισχύει για το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Ιρλανδίας: Οι μάσκες δεν απαιτούνται πλέον, αλλά ενθαρρύνονται σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους.

Στη Λατινική Αμερική, η Βραζιλία, η Ουρουγουάη, η Παραγουάη, η Χιλή και η Δομινικανή Δημοκρατία έχουν τερματίσει την υποχρεωτικότητα στην χρήση μάσκας.

Το Μεξικό επίσης αποσύρει την χρήση μάσκας για τον covid 19 στις περισσότερες περιοχές.

Η Δομινικανή Δημοκρατία, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Καραϊβικής, απέσυρε τις εντολές για μάσκα τον Φεβρουάριο 2022, αφού η κυβέρνηση ακύρωσε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης COVID-19 τον Οκτώβριο του 2021.
«Ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε όλες τις ελευθερίες μας», είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Αρκετές χώρες ανακοίνωσαν το τέλος των μέτρων έκτακτης ανάγκης τον Απρίλιο 2022, όπως η Παραγουάη, η Βραζιλία, η Ιταλία και η Νότια Αφρική.

Η Ιταλία, μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από σοβαρά κρούσματα COVID-19 και θανάτους κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, αποσύρει πολλά υποχρεωτικά μέτρα.
Οι μάσκες προσώπου δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικές σε εξωτερικούς χώρους, αλλά εξακολουθούν να απαιτούνται σε εσωτερικούς χώρους μέχρι τις 30 Απριλίου, αφού ο Ιταλός πρωθυπουργός Draghi υποσχέθηκε σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Κάποιοι διαφωνούν

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας δεν συμφωνούν με τις πιθανές συνέπειες της απόσυρσης των εντολών της μάσκας και της μείωσης των προληπτικών μέτρων για τον COVID-19 .
Ο Dr Shruti Gohil, αναπληρωτής ιατρικός διευθυντής επιδημιολογίας και πρόληψης λοιμώξεων στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ανέφερε σχετικά με τις εντολές για μάσκα, «πρέπει να τελειώσουν κάποια στιγμή».

Με την άφιξη της υποπαραλλαγής BA.2 του Omicron, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις βιάστηκαν να καταργήσουν τις εντολές μάσκας.
Ο Dr Deepti Gurdasani, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, λέει ότι ενώ η σύνδεση μεταξύ των κρουσμάτων COVID-19 και των σοβαρών ασθενειών έχει μειωθεί, οι νέες παραλλαγές πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
«Αν και ορισμένοι θάνατοι μετά από θετικό τεστ είναι τυχαίοι, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που είναι θάνατοι λόγω του COVID-19. Είναι μια πολύ ανησυχητική κατάσταση».

Η Ελβετία, η Νορβηγία, η Δανία, η Σουηδία, η Ισλανδία και οι Κάτω Χώρες απέσυραν όλα τα υποχρεωτικά μέτρα για τον covid 19.
Οι διεθνείς τουριστικοί κόμβοι που δέχτηκαν οικονομικό πλήγμα από τα lockdown της πανδημίας, όπως οι Μαλδίβες και η Αρούμπα, τερμάτισαν τις εντολές μάσκας.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πολωνία, η Λετονία, η Κροατία και η Τσεχική Δημοκρατία, επίσης αποσύρουν τα υποχρεωτικά μέτρα για τις μάσκες
Ακόμη και η Γαλλία έχει χαλαρώσει την αυστηρή προσέγγισή της για την υποχρεωτική χρήση μασκών προσώπου, εκτός από τη δημόσια συγκοινωνία και τα νοσοκομεία.

Όσον αφορά τον τερματισμό των εντολών μάσκας, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας υποστηρίζουν ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η πρόληψη της μετάδοσης του COVID-19.
Ορισμένοι θεωρούν ότι η λήξη της υποχρεωτικότητας στις μάσκες δεν σημαίνει ότι ο κόσμος τελειώνει με τις μάσκες για πάντα.

«Όταν τα κρούσματα αυξηθούν, θα πρέπει να φορέσουμε ξανά τις μάσκες», τονίζουν ορισμένοι.
Με τη νέα υποπαραλλαγή BA.2, τα δεδομένα δείχνουν ότι οι θάνατοι αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με τα κρούσματα, δηλαδή ακολουθεί την συμπεριφορά της Omicron που ανακαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2021.
Τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων έχουν αναγνωρίσει την παραλλαγή Omicron και τις υποπαραλλαγές της ως πιο μεταδοτικές, αλλά προκαλούν λιγότερες σοβαρές ασθένειες σε σχέση με προηγούμενα στελέχη του COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης