Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαευαγγέλου: Με self test τα παιδιά με συμπτώματα στα σχολεία μετά το Πάσχα

Παπαευαγγέλου: Με self test τα παιδιά με συμπτώματα στα σχολεία μετά το Πάσχα
Σε περίπτωση κρούσματος, η ιχνηλάτηση θα γίνεται κανονικά είπε η κα.Παπαευαγγέλου

Την θέση πως όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υπάρχει πια έλεγχος με self test, παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα διατύπωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου.
Όπως είπε, πως σε περίπτωση κρούσματος, η ιχνηλάτηση θα γίνεται κανονικά και άρα τα παιδιά στην τάξη θα υποβάλλονται σε testing, το οποίο θα χορηγείται δωρεάν.
«Η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει.
Όταν υπάρχει ένα παιδί έχει κορωνοϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων», ανέφερε η κα.Παπαευαγγέλου, καλώντας τους γονείς να συνεχίσουν να είναι σε επαγρύπνηση.

Δεν υπάρχει συσχέτιση ηπατίτιδας με την long covid

Η κα.Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας που καταγράφονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει συσχέτιση των κρουσμάτων αυτών με την long covid.
Τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας αφορά σε μικρά παιδιά κυρίως ηλικίας 3-5 ετών και φαίνεται να οφείλεται σε λοίμωξη με έναν νέο ιό που δεν είχαν ήρθαν σε επαφή πριν.
«Τα παιδιά 3-5 ετών ζούσαν αυτά τα χρόνια σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, οπότε τα χρωστούμενα όλα θα έρθουν μαζεμένα τελικά.
Τα παιδιά θα έχουν πολλές λοιμώξεις.
Πρέπει να δούμε αν θα αλλάξει η κλινική εικόνα των λοιμώξεων στα παιδιά», τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης