Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Λένε ψέματα οι Κινέζοι, 3.000 οι νεκροί και όχι 3 στη Σαγκάη

Τζανάκης: Λένε ψέματα οι Κινέζοι, 3.000 οι νεκροί και όχι 3 στη Σαγκάη
Τελείως ανίσχυρο το lockdown σχετικά με την Omicron και την Omicron 2 είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως οι Κινέζοι λένε ψέματα και αποκρύπτουν την αλήθεια σχετικά με τον αριθμό των νεκρών στη Σαγκάη διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ν. Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι τα θύματα πρέπει να είναι μεταξύ 1.000 με 3.000 και όχι τρία όπως είχαν ανακοινώσει μέχρι χθες Δευτέρα 17/4 οι κινεζικές Αρχές.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης είπε πως εκτιμά τους νεκρούς σε 1.000 με 3.000 βάσει των 300.000 κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν αναφερθεί, και μάλιστα με τα στατιστικά της Ελλάδας, όχι με τα στατιστικά που θα έχουν στην αχανή χώρα εξαιτίας του κακού εμβολιαστικού status.
«Δεν είναι δυνατόν να έχεις 300.000 κρούσματα σε ένα πληθυσμό όπου οι άνω των 65 ετών είναι κατά 30% - 40% ανεμβολίαστοι, και μάλιστα με εμβόλιο ανίσχυρο στην Omicron 2, πολύ πιο ανίσχυρο από τα δικά μας, και να έχεις τρεις νεκρούς» είπε ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας πως το κινεζικό δόγμα «μηδενικής ανοχής» λειτούργησε έως και τη μετάλλαξη Delta.

Ανίσχυρο το lockdown

«Πολύ φοβάμαι ότι είναι τελείως ανίσχυρο σχετικά με την Omicron και την Omicron 2...
Μιλάμε για πολύ διεισδυτική μεταδοτικότητα, η οποία μπορεί να κατασταλεί πρόσκαιρα, αλλά πολύ γρήγορα φουντώνει.
Μακάρι να το πετύχουν έστω με αυτά τα μέτρα, τα ανεφάρμοστα για δυτικές κοινωνίες» τόνισε ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας πως η Κίνα μας έχει συνηθίσει σε αδιαφάνει.
«Όποιος έχει επισκεφθεί την Κίνα και έχει δει τον τρόπο που λειτουργούν και έχουν οργανώσει τη ζωή τους καταλαβαίνει πώς λύνουν τα προβλήματα τους.
Μιλάμε για μια χώρα χωρίς ωράρια εργαζόμενων, μια χώρα που δεν υπάρχουν εργάσιμες μέρες, που η κοινωνική οικονομική και πολιτιστική ζωή είναι εντός συγκεκριμένων πλαισίων και μιλάμε για μια έκταση που είναι λίγο μικρότερη από την Κρήτη με 26 εκατ. κατοίκους.
Καταλαβαίνετε ότι αυτό το συνονθύλευμα των κοινωνικών οικιστικών και άλλων παραμέτρων προϋποθέτει πολύ προηγμένο σύστημα δημοσίας υγείας για να αντιμετωπίσεις μια τέτοια έξαρση» επισήμανε ο κ.Τζανάκης.
Σημειώνεται πως οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη 18/4 πως οι νεκροί λόγω covid στη Σαγκάη αυξήθηκαν στους 10.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης