Κοινωνία

Βασιλακόπουλος για Σαγκάη: Δεν κρύβουν κάτι οι Κινέζοι

Βασιλακόπουλος για Σαγκάη: Δεν κρύβουν κάτι οι Κινέζοι
Αδιανόητο και απαράδεκτο αν Κίνα κρύβει κάποιο μυστικό είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως η Κίνα δεν κρύβει κάποιο μυστικό σχετικά με το αυστηρό lockdown στη Σαγκάη, όπως για παράδειγμα ένα πιο μεταδοτικό και πιο επικίνδυνο στέλεχος της covid διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος καθώς τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και οι απαράδεκτες εικόνες με την χρήση βίας των Αρχών κατά των πολιτών που έρχονται από την πόλη των 25 εκατομμυρίων, έχουν προκαλέσει ανησυχία για το τι μπορεί να συμβαίνει στην κινεζική μεγαλούπολη.
«Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι δεν συμβαίνει τίποτα ανησυχητικό.
Οι Κινέζοι μέχρι τώρα ακολουθούν μία τελείως διαφορετική πολιτική απ’ ότι ακολουθούμε εμείς.
Εμβολίασαν τον πληθυσμό τους με τα δικά τους εμβόλια, που είναι μάλλον μειωμένης αποτελεσματικότητας σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούμε στη Δύση και είχαν πολιτική μηδενικών κρουσμάτων.
Τώρα αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι η Omicron είναι πιο μεταδοτική.
Όσο πιο μεταδοτική είναι τόσο πιο δύσκολο είναι να τη περιορίσει με τα γνωστά μέτρα του lockdown.
Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι φτάνουν σε ακραία μέτρα περιορισμού που δεν συνάδουν με τίποτα με τον δικό μας πολιτισμό» υποστήριξε μιλώντας στο Mega ο κ.Βασιλακόπουλος.

Αδιανόητο να κρύβουν κάτι

Όπως είπε, το να κρύβει κάτι η Κίνα πίσω από το ακραίο lockdown είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, καθώς η βασική αρχή για την αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η διαφάνεια, όπως τόνισε.
«Ο ιός μας έχει δείξει ότι περίπου ανά εξάμηνο κάνει μία μετάλλαξη που επικρατεί.
Από την επιστημονική βιβλιογραφία δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για νέο επικείμενο στέλεχος κορωνοϊού που να προκαλεί ανησυχία» υποστήριξε ο κ.Βασιλακόπουλος, εκτιμώντας πως από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν επικαιροποιημένα εμβόλια που θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα δοκιμάζονται εμβόλια με τη μορφή εισπνοών.
Θα μείνει ο κορωνοϊός
Ο κ.Βασιλακόπουλος υποστήριξε πως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό.
«Ο κορωνοϊός αυτός θα μείνει.
Υπάρχουν κι άλλοι κορωνοϊοί που δεν μας απασχολούν.
Η ελπίδα της επιστήμης είναι ότι αυτός ο κορωνοϊός θα γίνει απλός, σαν τους άλλους» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας σχετικά με την άρση των μέτρων ότι γίνεται κυρίως για οικονομικούς λόγους και για να λειτουργήσει ανταγωνιστικά ο τουρισμός, ωστόσο ο ίδιος διαφωνεί με την ελεύθερη πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης