Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κίττας (καθηγητής Ιατρικής): Ποια είναι η θέση του ΠΟΥ για αυτά που γίνονται στη Σαγκάη;

Κίττας (καθηγητής Ιατρικής): Ποια είναι η θέση του ΠΟΥ για αυτά που γίνονται στη Σαγκάη;
Μπορεί να μη συμβαίνει τίποτα, να είναι η Omicron, αλλά οφείλουν να ενημερώσουν είπε ο κ.Κίττας
Σχετικά Άρθρα
Το ερώτημα ποια είναι η θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα όσα συμβαίνουν στη Σαγκάη διατυπώνει ο καθηγητής Ιατρικής και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Χρ. Κίττας, ο οποίος σημείωσε ότι ακόμα και αν δεν συμβαίνει τίποτα, θα πρέπει η Κίνα να ενημερώσει.
«Ψάχνω να βρω ποια είναι η θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων σε σχέση με αυτά που γίνονται στην Σαγκάη.
Είμαστε σε ένα πόλεμο στο θέμα της πανδημίας και των ιών γενικά, γιατί δεν τελειώνουμε με αυτόν τον ιό.
Έναν πόλεμο τον κερδίζεις αν γνωρίζεις πολύ καλά τον αντίπαλο, αν έχεις πληροφορίες για αυτόν, αν έχεις ηγέτες που παίρνουν γρήγορα αποφάσεις και αν έχεις καλή επικοινωνία.
Εδώ δεν έχουμε επικοινωνία του ΠΟΥ ακόμα και με την Ευρώπη.
Δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία του ΠΟΥ με την Κίνα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν επεμβαίνει ο ΠΟΥ, πώς δεν ζητάει πληροφορίες και γιατί η Κίνα δεν ενημερώνει» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Κίττας.

Έπρεπε να είχε επικοινωνήσει με την Κίνα ο ΠΟΥ

«Έπρεπε αυτόματα ο ΠΟΥ να έχει επικοινωνήσει με την Κίνα και να είχε υποχρεωθεί να δώσει στοιχεία ως κράτος, μέλος του ΠΟΥ.
Μπορεί να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα, μπορεί να είναι η Όμικρον, αλλά οφείλουν να ενημερώσουν.
Δημιουργείται ανασφάλεια στον κόσμο και είναι ο χειρότερος εχθρός σε τέτοιες καταστάσεις.
Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι μπορεί να υπάρχει ένα καινούριο στέλεχος, γι’ αυτό επιβάλλεται να υπάρξει άμεση πληροφόρηση από την Κίνα» υποστήριξε ο κ. Κίττας.

Αυστηρά μέτρα

Όπως είπε, η Κίνα από την πρώτη στιγμή στην Wuhan, ακολουθεί πολύ αυστηρά μέτρα και την πολιτική της σκληρής καραντίνας.
«Ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβει ο κόσμος αν είναι πετυχημένα ή όχι, είναι ότι στην πρώτη φάση πήρε αντίστοιχα μέτρα πετυχαίνοντας όταν οι ΗΠΑ είχαν 500 θανάτους ανά εκατομμύριο ασθενών στην Κίνα το ποσοστό να είναι 3 θάνατοι ανά εκατομμύριο ασθενών.
Αυτό ήταν αποτέλεσμα των αυστηρών περιορισμών.
Είναι η πολιτική της μηδενικής ανοχής σε κρούσματα, μιας χώρας που δεν μπορούμε να την συγκρίνουμε με άλλες χώρες» τόνισε ο κ.Κίττας υποστηρίζοντας πως «με 19.000 ασυμπτωματικά κρούσματα λαμβάνουν τέτοια μέτρα και εδώ με 25.000 κρούσματα κάθε μέρα τους τελευταίους 3-4 μήνες δεν παίρναμε τέτοια μέτρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης