Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επανεμφάνιση Τσιόδρα: Χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, καθώς υποχωρεί η προστασία με τον χρόνο

Επανεμφάνιση Τσιόδρα: Χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, καθώς υποχωρεί η προστασία με τον χρόνο
Όπως είπε ο καθηγητής πρέπει να αποφασιστεί η δοσολογία των νέων εμβολίων, που θα έχουν καλύτερη απόκριση και δεν θα απαιτείται πολλαπλός εμβολιασμός, αλλά μία δόση κάθε δύο ή τρία χρόνια
Σχετικά Άρθρα

Έως το καλοκαίρι, θα υποχωρήσει η πίεση από τον ιό και στο εξής θα πρέπει να φροντίσουμε για αποτελεσματικά συστήματα επιτήρησης που αφορούν τη Δημόσια Υγεία.

Αυτό ανέφερε την Πέμπτη 7/4 ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum).
Σύμφωνα με τον καθηγητή, χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, καθώς υποχωρεί η προστασία με το πέρασμα του χρόνου.
Όπως είπε, πρέπει να αποφασιστεί η δοσολογία των νέων εμβολίων, που θα έχουν καλύτερη απόκριση και δεν θα απαιτείται πολλαπλός εμβολιασμός, αλλά μία δόση κάθε δύο ή τρία χρόνια.
Υπογράμμισε πως η ποιότητα του εσωτερικού αέρα θα είναι απαραίτητη τα επόμενα χρόνια, ειδικά σε χώρους όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Στους υπόλοιπους, τα συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα του απλού κρυολογήματος ή της γρίπης.
Έδωσε έμφαση στην απόκριση του συστήματος Υγείας και στη βελτίωση των εργαστηριακών μέσων, ώστε να επιτηρείται επαρκώς ο ιός. Ανέφερε πως η Σκωτία ξεκινά από τον Μάιο ένα σύστημα καταγραφής μόνο των σοβαρών περιστατικών. Θα ελέγχεται - είπε - ο άνθρωπος με σοβαρό πρόβλημα και θα λαμβάνει γρήγορα την αναγκαία θεραπεία.

Συνεργασία με ECDC

Είπε πως εξετάζονται 4 - 5 σενάρια σε συνεργασία με το ECDC, ώστε η Ευρώπη να αποκρίνεται ταχύτατα στην κρίση. "Ευελπιστούμε για το καλύτερο, αλλά ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο", σημείωσε.
Αναφέρθηκε και στον τρόπο διασποράς της πληροφορίας, λέγοντας πως "η επιδημία της πληροφορίας, με κακό τρόπο, έκανε κακό στην Επιστήμη και θα συνεχίσει να κάνει κακό". Ζήτησε, δε, από τους ειδικούς να παρουσιάζουν καθαρά τα μηνύματα στους πολίτες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης