Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Παραλύει» το κέντρο της Αθήνας λόγω απεργίας: Σε εξέλιξη οι πορείες ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ - «Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ

«Παραλύει» το κέντρο της Αθήνας λόγω απεργίας: Σε εξέλιξη οι πορείες ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ - «Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ
Με κεντρικό σύνθημα«μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διεκδικούν αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την προστασία του εισοδήματος από τις ανατιμήσεις, αλλά και για τη λήξη πολέμου στην Ουκρανία έχει προκηρύξει για σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου, η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι των μέσων μαζικής μεταφοράς (Μετρό, ηλεκτρικός και Τραμ), ενώ η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.
Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού, καθώς και τα τρόλεϊ λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη επιχείρηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Ευρωπαϊκής Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντίστοιχα.

Κατά της ακρίβειας 

Με κεντρικό σύνθημα«μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διεκδικούν αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ: Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται.
Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, «ξεπάγωμα» της διετίας 2015 -17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου -14ου μισθού και αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.


3461266-1-640x435.jpg3461241-640x435.jpg

Συμμετοχή στην απεργία δηλώνουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμοι και πολεοδομία. Παρόντες στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

 Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

«H σημερινή κινητοποίηση αποτελεί βήμα κλιμάκωσης του εργατικού κινήματος απέναντι στην ακρίβεια και υπέρ της προστασίας του συλλογικού εισοδήματος. Αποτελεί σταθμό για την ενίσχυση της δράσης κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και υπερ του εργαζομένου λαού. Συνεχίζουμε δυναμικά!»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης