Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άρειος Πάγος: Ολοκληρώθηκε η απολογία Βαξεβάνη για την υπόθεση Novartis

Άρειος Πάγος: Ολοκληρώθηκε η απολογία Βαξεβάνη για την υπόθεση Novartis
Ο δημοσιογράφος φέρεται να αποκάλυψε ενώπιον της ανακρίτριας τις «πηγές» των επίμαχων δημοσιευμάτων του

Το κατώφλι της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου πέρασε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για να απολογηθεί για την υπόθεση με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη Novartis, απολογία που ολοκληρώθηκε στις 17.00 μμ.
Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο εκδότης του Documento, σε δήλωσή του ανέφερε:
«Κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δημοσιογραφικό τρόπο και κάποιοι με στημένες κατηγορίες και σκευωρίες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ενώπιον της ανακρίτριας τις «πηγές» των επίμαχων δημοσιευμάτων του.

Η άφιξη

Συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Ιωάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο, προσήλθε το πρωί της Τετάρτης στην ανακρίτρια ο κ. Βαξεβάνης, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Ο κ. Μαντζουράνης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η αμεροληψία του δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον του, η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι διαρκές ζητούμενο, που κρίνεται κάθε φορά από τις πράξεις και παραλείψεις του δικαστή. Σήμερα άρχισε η αποδόμηση ενός κατηγορητηρίου, που κατασκευάστηκε με πολιτική εκδικητικότητα και εμπάθεια και γι' αυτό κακοποιεί την αλήθεια αγνοώντας ή και παραποιώντας κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας. Ωστόσο η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της».

Οι κατηγορίες 

Ο Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.
Ο ίδιος κατηγορείται για ανάμειξη στην αποκαλούμενη σκευωρία της Novartis, προκειμένου μέσω δημοσιευμάτων της εφημερίδας του να ενοχοποιηθούν, χωρίς στοιχεία, πολιτικά πρόσωπα.

Τι δήλωσε ο συνήγορός του Γιάννης Μαντζουράνης

«Η αμεροληψία του δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον του, η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι διαρκές ζητούμενο, που κρίνεται κάθε φορά από τις πράξεις και παραλείψεις του δικαστή. Σήμερα άρχισε η αποδόμηση ενός κατηγορητηρίου, που κατασκευάστηκε με πολιτική εκδικητικότητα και εμπάθεια και γι’ αυτό κακοποιεί την αλήθεια αγνοώντας ή και παραποιώντας κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας. Ωστόσο η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της» δήλωσε ο συνήγορος του Γιαννης Μαντζουράνης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης